avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire

Buna ziua! Am trei popriri pt credite de la trei BEJ diferiți. Una este venită la banca unde se încasează salariul si deja plătesc 1/3 din iar celelalte doua au venit la angajator. Am fost anunțată de angajator ca îmi vor opri 1/2 din salariu pt plata celor doua BEJ. Banca o sa îmi oprească si ea in 1/3 din salariu. Adică îmi vor opri 80 %. Din salariu. Cum se poate proceda in acest caz? Angajatorul spune ca nu are nicio treaba cu poprirea de la banca.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 13:43, 29 Octombrie 2016
Formulati contestatie la executare,conform art.729(2)NCPC"Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume,urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului,indiferent de natura creantelor,in afara de cazul cand legea prevede altfel."
Vorbiți cu angajatorul să nu vă mai vireze banii la banca, și astfel scăpați de problemele cu banca și nici nu va mai fi cazul să umblați cu contestație la executare.
Să vă plătească de la contabilitate direct în mână.
Nu permite legea să vă poprească din salariu mai mult decât maximul de 50%, iar pentru asta nu trebuie să umblați prin judecată dacă șeful de la serviciu vrea să vă ajute.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2016
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)
Poprire salariala Andreicosma Andreicosma Am o poprire salarială la firma angajatoare de 1/3 a apărut a doua poprire . Întrebarea mea este cat mi de retine din salariu pt cele două popriri sau cum ... (vezi toată discuția)
Urgent!executare silita cont salarii dya_dia dya_dia Buna ziua! Mi-a fost executat de BEJ contul de salarii fara a fi instiintata pentru un credit din 2007 , prescris. Mi s-a retinut o suma mai mare decat 1/3 ... (vezi toată discuția)