Buna ziua.
In data de 25.01.2011 am incheiat cu un SRL un contract de vanzare-cumparare a unei casute din lemn pe care am si achitat-o integral la aceeasi data.Termenul de livrare stabilit in contract a fost de 45 zile de la comanda ferma cu posibilitate de prelungire inca 45 zile dar cu notificare a beneficiarului.Nu am primit o astfel de notificare.In contract nu este prevazuta nici o penalizare a furnizorului pentru nepredare in termenul stabilit ci doar penalizare de 1% pe zi de intarziere aplicata beneficiarului in caz de neplata a lucrarii.I-am solicitat in nenumarate randuri(mail si telefonic) sa finalizeze aceasta lucrare.Ne amana de pe o zi pe alta fara motive intemeiate.I-am solicitat sa faca act aditional la contract in care sa fie stipulata data finala de predare si penalizarile de intarziere,dar taraganeaza si acest lucru.I-am facut plangere la OPC si notificare prin executor.
Pe terenul pe care este amplasata aceasta casuta exista montat un solar profesional de care trebuie sa avem grija.Tinand cont de faptul ca unul din membrii familiei a terminat somajul si nu a mai gasit loc de munca,acest solar ne-ar fi asigurat o parte din nevoile zilnice.Deoarece constructia nu este finalizata,suntem nevoiti sa ne deplasam aproape zilnic 80km dus-intors fata de actualul domiciliu pentru a avea grija de plantele existente acolo.Mai mult,in luna 07.2011 , din cauza conditiilor meteo si a faptului ca nu am fost acolo, ni s-a distrus integral folia solarului in valoare de aprox 1600 ron.
Va rog sa-mi spuneti cum pot actiona aceasta societate in judecata pentru nerespectarea contractului ,pentru plata penalizarilor de intarziere,a despagubirilor morale si materiale si cum se stabileste cuantumul acestora.
Va multumesc.