avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contract vanzare-cumparare nerespectat
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract vanzare-cumparare nerespectat

Buna ziua.
In data de 25.01.2011 am incheiat cu un SRL un contract de vanzare-cumparare a unei casute din lemn pe care am si achitat-o integral la aceeasi data.Termenul de livrare stabilit in contract a fost de 45 zile de la comanda ferma cu posibilitate de prelungire inca 45 zile dar cu notificare a beneficiarului.Nu am primit o astfel de notificare.In contract nu este prevazuta nici o penalizare a furnizorului pentru nepredare in termenul stabilit ci doar penalizare de 1% pe zi de intarziere aplicata beneficiarului in caz de neplata a lucrarii.I-am solicitat in nenumarate randuri(mail si telefonic) sa finalizeze aceasta lucrare.Ne amana de pe o zi pe alta fara motive intemeiate.I-am solicitat sa faca act aditional la contract in care sa fie stipulata data finala de predare si penalizarile de intarziere,dar taraganeaza si acest lucru.I-am facut plangere la OPC si notificare prin executor.
Pe terenul pe care este amplasata aceasta casuta exista montat un solar profesional de care trebuie sa avem grija.Tinand cont de faptul ca unul din membrii familiei a terminat somajul si nu a mai gasit loc de munca,acest solar ne-ar fi asigurat o parte din nevoile zilnice.Deoarece constructia nu este finalizata,suntem nevoiti sa ne deplasam aproape zilnic 80km dus-intors fata de actualul domiciliu pentru a avea grija de plantele existente acolo.Mai mult,in luna 07.2011 , din cauza conditiilor meteo si a faptului ca nu am fost acolo, ni s-a distrus integral folia solarului in valoare de aprox 1600 ron.
Va rog sa-mi spuneti cum pot actiona aceasta societate in judecata pentru nerespectarea contractului ,pentru plata penalizarilor de intarziere,a despagubirilor morale si materiale si cum se stabileste cuantumul acestora.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 13:43, 13 August 2011
Formulati actiune avand ca obiect rezilierea contractului pentru neexecutarea obiectului sau - realizarea casutei, precum si restituirea sumei achitate. Intrucat in contract nu ati avut o clauza care sa prevada dreptul dvs de a cere penalitati, nu puteti solicita obligarea executantului la plata acestora.
Puteti solicita obligarea acestuia la plata despagubirilor cauzate de neexecutarea contractului. Cuantumul acestora trebuie dovedit cu documente justificative - ex. cheltuielile cu deplasarea de care vorbeati, cheltuielile legale de inlocuirea foliei, etc. In privinta daunelor morale, nu cred ca puteti obtine astfel de daune.
Actiunea se depune la judecatoria in a carei raza teritoriala se afla sediul firmei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare neexecutata: cum se stabileste? se face zilnic evaluare? nrobert13 nrobert13 Am un contract de antrepriza, in care clauza de penalizare in caz de intarziere specifica faptul ca, antreprenorul trebuie sa plateasca x% penalizari pe zi din ... (vezi toată discuția)
Contract de executie lucrari aartist aartist Am incheiat un contract in care se prevede ca pentru nexecutarea si nepredarea la termen a lucrarii, beneficiarul are dreptul la daune interese de 30% din ... (vezi toată discuția)
Despagubiri daune morale gdf marianamz marianamz Buna ziua, Am fost deconectat pentru neplata de de GDF, insa actiunea lor a fost una abuziva, pentru ca nu a trimis nici un fel de Notificare asa cum cere ... (vezi toată discuția)