Am fost deconectat pentru neplata de de GDF, insa actiunea lor a fost una abuziva, pentru ca nu a trimis nici un fel de Notificare asa cum cere legea, nici pe mail, nici prin posta si nici in contul meu de la GDF. Am stat fara gaze 3 zile, desi achitasem vineri in ziua deconectarii ei au venit luni. In contract scrie ca reconectarea se face in 24 de ore de la data platii (nu ore lucratoare, ci doar ore).
Dupa aceasta problema si pentru ca de vineri pana luni nu am putut face mancare, nu am avut caldura si apa calda, dar mai ales pentru ca un minor aflat in casa a fost bolnav si nu l-am putut ingriji cum trebuie din motivele de mai sus am decis sa actionez GDF in judecata.
Caut un avocat bun si doresc sa obtin de la ei o suma de daune morale care chiar sa ii doara.
Se ofera cineva? Are cineva experienta? De asemenea, ce suma pot cere? Cat mai mult, vreau sa ii doara, nu ma intereseaza taxa de timbru, o platesc.
In Romania nu prea se dau daune decat cu mare zgarcenie...din pacate...
Un drept la daune ati avea dar procesul este foarte complicat.
Este greu de spus ce daune s-ar putea acorda.
Acest lucru trebuie sa il apreciati dvs. si sa dicutati cu avocatul.
Problema este ca va trebui si sa timbrati la valoare adica sa platiti niste bani la stat pentru a va judeca.
In contractul de furnizare sunt prevazute daune interese pentru nerespectarea obligatiilor contractuale de catre parti?
Sau numai clientul datoreaza penalitati ptr neplata sau taxa ptr reconectare?
Eu am avut cu acelasi furnizor o problema asemanatoare, diferenta este ca nu au anuntat inchiderea gazului pentru o lucrare a lor in retea, au omis sa anunte la toti consumatorii din zona si am primit despagubire deoarece suntem o unitate de productie care depindem de gaz.
Nu a fost nevoie de proces doar am discutat amiabil si am rezolvat.
Incercati sa discutati si dumneavoastra si poate aveti castig de cauza.
Din păcate, la noi, încă, interesul public și societățile care le reprezintă au întâietate în fața interesului privat. Și spun acest lucru deoarece aceste societăți cum sunt GDF, Muntenia, CEZ, etc se comportă ca stat în stat. iar lupta cu acestea este destul de grea dar nu neapărat.
Pe de altă parte, ați solicitat daune morale""care să-i usture"Sunt de acord că merită așa ceva dar nu cred că merită deranjul d-voastră. Argument:
daunele morale se stabilesc de către instanța de judecată iar evaluarea lor va ține seama de suferințele fizice și morale dovedite cu acte medicale sau alte probe administrate. Prin faptul că au făcut reconectarea , se consideră că prejudiciul pe care vi l-a adus a fost recuperat în întregime. și în caz contrar se tinde spre o îmbogățire fără just temei(din pct. de vedere juridic)Așa că vedeți cum este cu aceste daune morale.
Încă o dată, nu cred că merită dar fiecare e liber să facă ce dorește.
Şi mama mea a avut aceeaşi problemă, doar că ea intra şi în categoria "Clienţi Vulnerabili" pentru care se interzice deconectarea (cei bătrâni şi bolnavi şi cei fără venituri sau reduse intră în categoria asta), la fel, nu a primit niciun pre-aviz (cică factura ţine loc de pre-aviz) şi nici nu i s-a dat drumul, aşa cum scrie în contract, în maxim 24 ore.
Am scris aceste 3 paragrafe încălcate în Petiţia către ei şi către A.N.R.E., şi în maxim 2 săptămâni au anulat acei 240 lei luaţi ca "amendă", pentru că altfel nu se poate numi.
Cum justifică ei acea sumă, doar pentru că s-au deplasat la faţa locului (le dădeam noi bani de transport, maxim 3 lei) şi că au sigilat contorul ? Mai avea şi tupeu cel care a venit să re-branşeze contorul de gaze, care cerea 100 lei pentru deplasare !!!
Efort mare, cheltuieli imense, ce mai ! Contabiliceşte, nu e justificată deloc suma de 240 lei, cu toate că deja ne iau deja penalizări de întârziere, deci suntem dublu penalizaţi, unii chiar şi pentru sume de 5 lei restanţe !
ÎL ROG PE CEL CARE A DESCHIS TOPICUL SĂ NE SPUNĂ DACĂ VA FACE CEVA ÎN LEGĂTURĂ CU DAUNELE CERUTE, POATE O REZOLVA CUMVA, DAR NU CRED CĂ AR PUTEA CERE PREA MULT PENTRU A SE JUSTIFICA ACŢIUNEA. EU CHIAR DORESC SĂ SE POATĂ, AR FI BINE PENTRU ROMÂNII CARE SUNT JUPUIŢI DE ACESTE FIRME-MONOPOL !
E bine să nu mai admitem aceste aberaţii, şi să se schimbe legile în favoarea cetăţenilor români, nu să penalizezi oameni bătrâni şi bolnavi, chiar lăsându-i în frig şi fără a putea face mâncare !
Ar merita nişte daune morale sau materiale, dar cred că în cazurile noastre e cam greu, dar, mai ştii ?
SUCCES !
Abuz gdf suez
abhramovici
Locuiesc cu chirie intr-un bloc din Brasov.In data de 1 aprilie cei de la GDF Suez mi-au facut o \\"pacaleala\\" sigilandu-mi contorul de gaz pt neplata unei ... (vezi toată discuția)