avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Activitate Gelu-1

Activitate Gelu-1

Răspuns la discuția Recuperare dauna totala RCA
Dupa 1 an si jumatate mi-am recuperat si eu banii de la asigurator pe baza rechizitoriului dat de procuror din care reiesea cam vag ce-i drept, vinovatul. Astea-s termenele de solutionare la noi. In orice caz interventia divina a facut sa nu patesc nimic caci era mai greu de solutionat, se mai puteau cere daune morale. Asadar eu mi-am recuperat paguba materiala cam la limita, se putea mai mult dar nu am mai avut chef de ei. Am fost bucuros c-am primit si banii astia. Multumesc pentru sfaturi.

Era sa uit de vinovata. Nu a reusit sa scape de dosar penal si a luat 6 luni condamnare cu suspendare.
Multumesc mult pt ajutor.
Am instiintat asiguratorul in scris despre faptul ca trebuie sa ma despagubeasca altfel am spus ca voi cere mult mai multe decat dauna efectiva. Am depus si valoarea de nou a masinii + optionalele conf. catalogului Schwacke si le-am inregistrat pe amandoua la Sucursala. Nu am facut inca devizul estimativ de reparatie dar am sa-l fac si pe asta.
Acum astept un raspuns Nu stiu in cat timp e obligat sa-mi raspunda

Exact , este vorba de dosarul penal al soferitei care a provocat accidentul si este pentru alcoolemie (0.86 si 1,55 in sange) 3 persoane implicate in accident au intre 1 -3 zile de ingrijiri medicale, deci nu e cercetata pentru vatamare corporala.

Oricum eu m-am constituit parte civila in cadrul procesului ei penal pt daunele materiale si morale.
Am primit un raspuns de la asigurator (este vorba de cel renumit C..........a) care zice in felul urmator

"Dauna a fost avizata la data de ... in baza adresei nr... intocmita de Politia... urmare a evenimentului rutier din data de .....
La aceeasi data la Sucursala ... vi s-a deschis dosarul de dauna.... si au fost constatate avariile prezentate de autovehiculul dvs.
In conformitate cu prevederile Ordinului CSA nr 5 2010 art 41 dvs v-au fost inmanate procesul verbal de constatare a avariilor si lista documentelor necesare solutionarii dosarului de dauna.
Bine asta spun ei dar inca nu mi-au dat procesul verbal de care spuneau. I-am sunat si au spus ca mi-l vor da.
Evenimentul rutier face obiectul dosarului penal nr .... aflat in cercetare la Parchetul ..... astfel ca in cauza suntem sub incidenta art 46 alin 3 Din normele de aplicare a Ord CSA nr 5 /2010
Urmeaza ca dosarul de dauna sa fie finalizat in functie de rezultatul cercetarilor penale "

Nu mai stiu ce sa mai fac in continuare cu ei. Am aflat de la alt asigurator cam cat ar valora masina mea, Ma gandesc daca ma duc la ei cu o constatare de la service care cuprinde costul reparatiilor si copia de la catalogul Schwacke nu o sa vrea sa-mi dea sa semnez vreo declaratie de despagubire, iar ma ia cu dosarul penal care e in cercetari la politie.
Am sa ma duc la un service pt deviz estimativ insa as avea nevoie de un ajutor in calcularea valorii de despagubire ca sa nu ma pacaleasca. Asiguratorul a cerut politiei diverse din dosar dar nu le-a primit motivul fiind ca procurorul trebuie sa decida.
Eu m-am constituit parte civila in procesul ei penal cu despagubiri pentru masina si daune morale . Dar se pare ca o sa dureze ceva vreme. Eu as vrea sa vand masina (epava) Asiguratorul a zis ca nu-l intereseaza, iar politia a zis la fel ca pot sa o vand Au dreptate?
Multumesc pentru raspunsuri . In procesul verbal al politiei sunt mentionate toate daunele masinii care sunt foarte multe incat nu se mai poate repara si autorizatia de reparatie spune ca masina este avariata in proportie de aprx 75 % . Societatea de asigurari dupa ce i-a facut poze a spus ca au declarat-o ca dauna totala. Le-am spus sa-mi comunice suma cu care ar trebui sa fiu despagubit dar nu au vrut.
Referitor la cererea de despagubire, nu mai stiu daca am facut asa ceva cand am depus actele pt dauna. Ei la momentul respectiv mi-au dat o hartie cum ca se vor face cercetari cu privire la imprejurarile care au dus la producerea accidentului. Si mai apoi am primit hartie cum ca dosarul se va finaliza dupa incetarea cercetarilor penale.
Din pacate nu aveam Casco.. asta e. Am cerut si parerea unui avocat si mi-a zis ca regula ar fi ca penalul tine in loc civilul. Intai se finalizeaza procesul penal apoi cel civil . Eu as putea sa ma constitui parte civila in cadrul procesului penal, impotriva asiguratorului.
Nu mi se pare insa corect ca eu sa fiu despagubit dupa cercetarea penala a soferitei. Cred ca are o durata destul de lunga procesul
Mai am o intrebare / Daca soferita sa zicem e declarata nevinovata de instanta inseamna ca vinovat e cel care m-a lovit pe mine. Alta varianta nu vad Eu insa am depus dosarul de dauna la societatea ei de asigurare . Se transfera dosarul la asigurarea celuilalt daca zice instanta ca e vinovat ?
Evenimentul s-a produs in felul urmator. Eu circulam regulamentar pe un drum cu o banda pe sens si se mergea in coloana fiind aglomeratie. In fata mea mergea un jeep care la un moment dat intra pe contrasens , (motivul l-am aflat ulterior, soferita avea alcoolemie in aerul expirat 0,86 si in sange 1,50 ) si creeaza stare de pericol. Soferul de pe contrasens evita impactul frontal, iese in afara partii carosabile iar la revenire intra in masina mea, care se rastoarna in afara partii carosabile. Eu am depus dosarul de dauna iar firma de asigurari zice ca el se va finaliza dupa incetarea cercetarilor penale. Bineinteles cred ca se pot tergiversa . In masina mea eram 2 adulti si 2 copii minori. Nu am patit nimeni nimic decat vanatai si sperietura. Nici cei din cealalta masina nu au patit nimic. Dar copii au fost luati cu ambulantele pt investigatii si am fost si la medicina legala.
Cu vinovata nu am ajuns la nici o intelegere

Politia a concluzionat ca soferita e vinovata pt producerea accidentului cu toate ca nu a avut loc nici un impact intre ea si cel care a intrat in mine, si am depus dosarul de dauna la societatea de asigurari la care avea ea RCA.

Problema e cum imi recuperez eu paguba cat mai repede si vreau sa cer si daune morale. Ar trebui sa dau in judecata pe civil societatea de asigurari si persoana pt daune materiale si morale? Sau in cadrul procesului penal sa ma constitui parte civila pt daune morale?