Stie cineva daca un PFA doreste sa devina platitor de TVA prin optiune sau chiar de la infiintare, trecerea de la neplatitor la platitor de TVA se face tot in urma controlului efectuat de Garda, ca si in cazul firmelor?
Multumesc
Multumesc. Facturile oricum le emit electronic, iar incasarile presupun plata prin PayPal in prima faza, anterior emiterii facturii.
Intrebarea mea era legata de regimul TVA in cazul unei activitati de acest tip.
Daca pana acum am achizitionat marfa de la furnizor din Romania si am vandut-o mai departe catre client tot din Romania, atata timp cat nu am fost inregistrata in scopuri de TVA, nici nu am dedus, nici nu am colectat TVA. Pentru moment, nu am depasit plafonul de 35.000 EUR cifra de afaceri.
Problema consta in faptul ca activitatea de comercializare a e-book-urilor presupune atat achizitii din UE si din afara UE de la furnizori persoane juridice, cat si livrari intracomunitare si inafara UE, catre clienti persoane fizice. Intrebam daca in situatia data, indiferent de depasirea sau nu a plafonului prevazut de art. 153, sunt obligata sa ma inregistrez ca platitor de TVA si sa solicit inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari.
Intentionez sa comercializez carti electronice (achizitionate de la terti din Marea Britanie si Statele Unite in principal, cu drept de revanzare) printr-o pagina web proprie. In momentul de fata sunt PFA neplatitor de TVA.
Intrebarea mea este daca pentru aceasta activitate sunt obligata sa ma inregistrez ca PFA platitor de TVA si sa ma inscriu in Registrul Operatorilor Intracomunitari, tinand cont de faptul ca tinta o reprezinta clientii persoane fizice din UE sau din afara UE.