avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA DEVII Platitor TVA cu comisie de la GARDA FINANCIARA?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

DEVII Platitor TVA cu comisie de la GARDA FINANCIARA?

Buna seara,

Am si eu problema urmatoare:
O firma infiintata in luna aprilie 2011, neplatitoare de TVA doreste sa devina platitoare de TVA. Am fost la Finante, am intrebat care este procedura, mi s-a spus ce acte imi sunt necesare, si mi s-a mai spus ca o sa vina o comisie de la GARDA FINANCIARA, la sediu secundar (punct de lucru - magazin - birotica si papetarie), pentru a decide daca pot fi sau nu platitor de TVA, acesta procedura tinand aproximativ 15-20 zile, pana la eliberarea Certificatului.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. De ce trebuie sa se formeze comisie de la Garda Financiara pentru a deveni platitor de TVA? Este adevarat ? Adica mi se pare cam absurd, nu stiu de ce. (nu am depasit suma de 35.000 E, firma fiind la inceputul activitatii).
Trebuie sa ai control de la Garda Financiara, ca sa devii platitor de TVA ? Poate a mai fost cineva in situatia mea.
2. Atat de mult dureaza, sa treci de la neplatitor de TVA la platitor de TVA (intre 15-20 zile lucratoare) ?

Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: r_cristina , utilizator 14:24, 15 August 2011
da este obligatoriu si in baza unui punctaj ve ti fi platitor sau neplatitor de TVA, daca atingeti cifra de afaceri 119.000 lei( vanzari ) nu mai e nevoie de acordul lor. Daca vreti sa faceti achizitii intracomunitare puteti va inregistrati in ROI .
Ultima modificare: Luni, 15 August 2011
ovidiu7676, utilizator
Stie cineva daca un PFA doreste sa devina platitor de TVA prin optiune sau chiar de la infiintare, trecerea de la neplatitor la platitor de TVA se face tot in urma controlului efectuat de Garda, ca si in cazul firmelor?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii fiscale Marya STANCU Marya STANCU buna seara amdeschis o i.i .neplatitor de tva si vreau sa aflu ce declaratie trebuie depusa in cazul cind depasesc in vinzari suma de 10 ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara ContSters156394 ContSters156394 As avea nevoie de ajutor pentru clarificarea catorva puncte referitoare la achizitii intracomunitare. Sa presupunem ca firma X, din Ro, vrea sa cumpere produse ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon antispam antispam Buna ziua tuturor. Din cate am inteles, in cazul unui PFA care presteaza servicii intracomunitare, in momentul in care se depaseste plafonul de incasari de ... (vezi toată discuția)