Acum cred ca problema este complexitatea formalitatilor ($) necesare pentru a emite acest certificat de mostenitor si pentru a scapa de aceasta "belea" sora mea a fost sfatuita de notar ca e mai simplu sa punem eu si mama acte de renuntare la tot ca sa vinda sora mea apartamentul asa cum am hotarit impreuna. Pentru mine este o situatie neplacuta pentru ca sunt de acord sa vindem apartamentul dar nu si sa renunt la partea din mostenirea bunicilor.
EU as vrea sa facem lucrurile asa cum trebuie dar sunt cam inghesuita la colt de sistem.
chiar asa de mare diferenta in formalitati este in a separa aceste lucruri?
ok, in primul rind va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Am inteles pentru mine si as vrea sa va rog sa clarificati si pentru mama: daca si ea face acest act de renuntare la toate drepturile de successiune ale sotului ei decedat (tatal meu si al surorii mele): renunta si ea la apartamentul comun dar si la drepturile venite de la socrii ei ?(bunicul meu din partea tatalui).
EU din ceea ce am inteles acum deduc ca da: renunta la abolut tot si asta basta.
Nu inteleg de ce un notar ar putea sa spuna ca succesiunea apartamentului este diferita de succesiunea imobilului primit de la bunici...
Am o intrebare referitoare la dreptul de mostenire: tatal meu a decedat si am ramas mama si sora mea. pentru a vinde apartamentul parintilor, atit mama cit si eu vom face un act de renuntare la mostenire in favoarea surorii mele.
Intrebarea mea este: daca eu si mama facem acest act de renuntare la dreprurile succesorale, aceasta afecteaza si proprietatea pe care bunicul meu din partea tatalui ? Tatal meu are un frate si o sora care traiesc si suntem 5 nepoti.
Ma gindesc ca daca fac acest act de renuntare la toate drepturile pentru a vinde un apartament sa nu afecteze si drepturile asupra casei bunicilor...