avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Activitate barboza2

Activitate barboza2

Răspuns la discuția dilema
Va multumesc pentru raspuns. Voi incerca sa fac ceea ce este mai bine pentru minor( sau mai binezis ceea ce cred eu ca este mai bine ) si voi sesiza intai serviciul pasapoarte.
Răspuns la discuția dilema
Ideea este ca nici nu as dori sa-i fac rau (dosar poenal). Certificatul a fost eliberat inainte ca ea sa ma dea in judecata si da ulterior nu a mers sa modifice acel certificat in baza hotararii definitive. Problema este un pic mai complexa si anume : dupa ce a adus minorul in tara si mi la incredintat pe perioada vacantei a facut demersurile pentru obtinerea unui nou pasaport cel vechi fiind expirat. Pentru ridicare si insotirea minorului in strainetate a facut o procura notariala pe numele sotiei mele actuale. Pasaportul nu a fost inca ridicat si as dori (mai exact minorul ar dori) sa ramana in Romania din mai multe motive personale.
Discuție dilema
In urma unei relatii a rezultat un minor care acum are 12 ani. Mama m-a dat in judecata dupa nastere si am recunoscut copilul. O buna perioada de timp nu am stiut nimic despre minor deoarecenu mi sa permis acest lucru iar in urma cu 5 ani mama a scos minorul din tara cu un pasaport obtinut in baza certificatului de nastere pe care in dreptul tatalui figureaza o linie. Minorul se afla in vacanta la mine si nu mai doreste sa paraseasca tara dorind sa ramana la mine. Mentionez ca se incearca scoaterea unui nou pasaport in baza aceluias certificat de nastere deci fara acordul meu. Ce pot face ca minorul sa ramana in tara? Va multumesc anticipat.