avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Activitate filozof

Activitate filozof

Răspuns la discuția Anexa 24
Anexa 24 e o frectie la un picior de lemn. O elibereaza de regula juristul primariei, desi ar trebui secretarul primariei, iar in unele cazurimexceptie de la regula este eliberata anexa 24 de starea civila, total gresit. Desigur ca nu vad rostul acestei anexe, pentru ca ea poate fii deschisa din oficiu de catre notar fara a mai impovara functionarul de stare civila, care o ricum are de scris toata ziulica, cu inca o piesa de rezistenta adica anexa 24. Aici se declara in fata ofiterului de stare civila mostenitorii si masa succesorala a defunctului. Desigur ca uneori declarantii mint cum ca nu mai exista alti mostenitori, sau isi manifesta dorinta de a deschide succesiunea pe bucati, adica azi vin pentru banii de la CEC pe care ii doresc urgent, dupa mai vin cu o aratura de pe la marginea satului dupa care pot obtine un pret mai bun dupa ce s-a mai ridicat cota pe piata, apoi vin pentru casa, de regula un bordei acolo. Am cautat sa deschidem de regula succesiunea o singura data , le-am explicat ca e mai bine asa ca in termen de 6 luni de la deces sa sae adreseze notarului. Dar surpriza notarul, care ia bani frumosi ii invata sa vina cu jumatati de masura, pentru ca dumnealui face bani prin perceperea taxei de fiecare data. In schimb porimariile nu fac bani deloc si muncesc si ei la anexa 24. Daca oricum e la declaratia unui mostenitor ce rost are sa dea declaratia si la notar si la primarie? Daca notarul oricum se imbogateste atunci sa mearga cetateanul doar la notar. Cu respect pentru unii care afirma ca nu trebuie la starea civila documente, mai exact acte de proprietate, atunci dvs. veniti la mine si declarati ca defunctul era propritarul Palatului Cotroceni, eu va scriu in anexa 24 ca aveti in mostenire palatul fara acte justificative? E aberant. La starea civila depuneti certificatul fiscal de la impozite si taxe, dupa caz actele pe casa ale decedatului, extrase de cont, orice act justificativ. Adica nu scriem doar asa ca totusi suntem functionari profesionisti.:)
cei 3 filozofi sunt 3 in 1 pentru ca nu ma lasa utilizatorul sa am acces si sunt nevoit sa reintroduc alte parole. De ce? Habar nu am!:(
probabil ca cei de la pasapoarte au cerut petentei sa traduca si sa legalizeze sentinta si au luat-o de buna. Personal nu mi se pare corect. Trebuie aplicat si in acest caz supralegalizarea. Sentinta trebuia recunoscuta de Tribunal si atunci se aplica , ca atare fara a mai fii ceruta vre-o aprobare. Fara recunoasterea sa de catre Tribunalul de la ultimul domiciliu din tara al romancei nu vad de ce ar fii valabila in Romania. Acum ca au pus femeia in legalitate, poate au ei vre-o radiograma in acest sens menita sa-i ajute pe romanii aflati in strainatate fara ajutor.
1. Nu cred ca cei de la Ambasada au procedat corect.
2. Nu cred ca poate obtine CI fara recunoasterea sentintei. Eu nu as fii de acord sa avizez o astfel de cerere, chiar daca are pasaport.
Răspuns la discuția Preschimbare buletin!
Legea se aplica la fel in toata tara. Va veti prezenta cu Bi vechi,certif de nastere in xerox si original, dupa caz certif de casatorie-xerox si original, certif de nastere copil pana la 14 ani, daca aveti copii minori, in original si copie xerox, contractul de casa in original si copie, titularul de contract personal cu buletinul in original*daca apartamentul este cumparat de ambii dvs. parinti este suficient acordul unui a dintre acestia, fie direct pe cerere data in fata lucratorului de la ghiseu, fie la notar , ambasada sau consulatul Romaniei pentru cei plecati in strainatate*. Taxa este de 11 lei.