avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Anexa 24
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Anexa 24

As dori sa stiu daca se poate intocmi Anexa 24,in vederea dezbaterii succesiunii,pe baza unui titlu de proprietate provizoriu.
Inca nu a fost emis titlul de proprietate original.
Va multumesc pentru timpul acordat.
Ultima modificare: Luni, 8 August 2011
cri_secret_ina, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaela petcu , utilizator 20:54, 3 Septembrie 2011
N-am auzit in viata mea de titlu de proprietate provizoriu si nici legea 18/1991 nu prevede asa ceva. De fapt, despre ce document vorbim?
Titlul de proprietate cu tricolor se intocmeste de catre OCPI in baza unui titlu de proprietate provizoriu inaintat de primarie, care titlu provizoriu se completeaza in baza unui proces verbal de punere in posesie, care proces verbal de punere in posesie se redacteaza in teren cu ocazia reconstituirii dreptului de proprietate pt persoanele indreptatite, reconstituirea dreptului de proprietate pt persoanele indreptatite se face in baza unei hotarari a CJFF emisa in baza unei propuneri motivate si a anexei intocmite de CLFF, ambele insotite de documentatia care a stat la baza admiterii cererii si emiterii anexei si validate de CJFF, anexa in care sunt trecute persoanele indreptatite la reconstituirea dreptului de proprietate si suprafata de teren la care au dreptul, iar persoanele indreptatite se stabilesc in baza actelor doveditoare anexate la cererea depusa la sediul primariei unde functioneaza CLFF (acte de stare civila, acte de proprietate, inscrisurile din reg. agr. sau din BAP, cererile de intrare in CAP, in fine, orice act declarativ de proprietate). Aceasta este procedura de emitere a unui Titlu de proprietate de la L.18/1991 si pana la 247/2005.
:)) Zau? Inseamna ca eu am copt covrigi in primarie din 2002 si pana acum! N-am vazut in viata mea vreun titlu de proprietate provizoriu, nici emis de primarie, nici de altcineva. Doar o adeverinta privind inscrierea lui X in anexa nu stiu care la legea 18/1991 cu suprafata cutare de teren.
Sa o luam metodic cum se elibereaza un TP: se inainteaza catre CJFF anexele spre validare (pana acum trebuie sa existe deja hotararile de validare a anexelor la legea 18).
Dupa aceea, se intocmeste planul parcelar (trebuie vizat de OCPI), procesul verbal de punere in posesie, se semneaza de persoanele indreptatite si se transmite la prefectura propunerea de emitere a titlului impreuna cu copia dosarului depus in baza legii 18/1991, copie registru agricol 1959-1963, copie cerere CAP, extras anexa lege 18, proces verbal de punere in posesie. CJFF scrie titlul, il trimite spre semnare OCPI-ului, dupa care se intoarce la prefectura si se inainteaza primariei pentru eliberare.
Acum: nu se inscrie in Anexa 24 terenul mentionat intr-o adeverinta sau orice alt document provizoriu (nici chiar procesul verbal de punere in posesie, daca nu exista TP-ul cu tricolor).
Deci...Nu se elibereaza Anexa 24 in baza unui T.P provizoriu.
Nici la notar nu se accepta acest titlu in vederea dezbaterii succesiunii!
sa inteleg ca exista un titlu de proprietate cu tricolor...si unul, fara tricolor? :O
da' pentru aia de-s minoritari....se pune si drapelul tarii etniei de care apartin...sau cum le inseamna, ca sa se vada kestiunea? B-)

Alte discuții în legătură

Pentru legea 24 ce acte trebuiesc/. multumesc. primesc primesc de la primarie mi sa spus ca pt a lua certificatul de proprietate e nevoie de legea 24 asa este ? daca da de ce acte e nevoie si daca se obtine titlul de ... (vezi toată discuția)
Anulare, modificare titlu de proprietate, sau uzucapiune colette2010 colette2010 Buna seara! Spuneti-mi va rog parerea dvs pt urmatoarea situatie: parintii depun cerere de reconstituirea dr de proprietate dupa revolutie, dar nu stiu daca ... (vezi toată discuția)
Acte necesare vanzare teren extra vilan luputinel luputinel Ce acte am nevoie si de unde le pot elibera pentru vanzarea la notariat a unu teren extravilan.,..momentan detin titlu de proprietate pe numele tatalui meu ... (vezi toată discuția)