avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Anexa 24
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Anexa 24

As dori sa stiu daca se poate intocmi Anexa 24,in vederea dezbaterii succesiunii,pe baza unui titlu de proprietate provizoriu.
Inca nu a fost emis titlul de proprietate original.
Va multumesc pentru timpul acordat.
Ultima modificare: Luni, 8 August 2011
cri_secret_ina, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaela petcu , utilizator 20:54, 3 Septembrie 2011
Anexa 24 e o frectie la un picior de lemn. O elibereaza de regula juristul primariei, desi ar trebui secretarul primariei, iar in unele cazurimexceptie de la regula este eliberata anexa 24 de starea civila, total gresit. Desigur ca nu vad rostul acestei anexe, pentru ca ea poate fii deschisa din oficiu de catre notar fara a mai impovara functionarul de stare civila, care o ricum are de scris toata ziulica, cu inca o piesa de rezistenta adica anexa 24. Aici se declara in fata ofiterului de stare civila mostenitorii si masa succesorala a defunctului. Desigur ca uneori declarantii mint cum ca nu mai exista alti mostenitori, sau isi manifesta dorinta de a deschide succesiunea pe bucati, adica azi vin pentru banii de la CEC pe care ii doresc urgent, dupa mai vin cu o aratura de pe la marginea satului dupa care pot obtine un pret mai bun dupa ce s-a mai ridicat cota pe piata, apoi vin pentru casa, de regula un bordei acolo. Am cautat sa deschidem de regula succesiunea o singura data , le-am explicat ca e mai bine asa ca in termen de 6 luni de la deces sa sae adreseze notarului. Dar surpriza notarul, care ia bani frumosi ii invata sa vina cu jumatati de masura, pentru ca dumnealui face bani prin perceperea taxei de fiecare data. In schimb porimariile nu fac bani deloc si muncesc si ei la anexa 24. Daca oricum e la declaratia unui mostenitor ce rost are sa dea declaratia si la notar si la primarie? Daca notarul oricum se imbogateste atunci sa mearga cetateanul doar la notar. Cu respect pentru unii care afirma ca nu trebuie la starea civila documente, mai exact acte de proprietate, atunci dvs. veniti la mine si declarati ca defunctul era propritarul Palatului Cotroceni, eu va scriu in anexa 24 ca aveti in mostenire palatul fara acte justificative? E aberant. La starea civila depuneti certificatul fiscal de la impozite si taxe, dupa caz actele pe casa ale decedatului, extrase de cont, orice act justificativ. Adica nu scriem doar asa ca totusi suntem functionari profesionisti.:)
D-le filosof,
pana la un punct sunt de-acord cu dvs. - e inca o formalitate/hartie in plus pe capul salariatilor.
Totusi, pe anexa 24 emisa pentru certificatul de calitate nu sunt trecute bunurile (in tabelele de pe verso), ci doar mentiunea "certificat de calitate de mostenitor". Prin urmare, nu-i nevoie de acte de proprietate pe care sa le verifice functionarul profesionist al primariei.
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2011
Mihaela Luminita VATAVU, Avocat
La cap. IV. Bunuri Imobile ale Autorului Succesiunii se trec toate bunurile din Certificatul Fiscal , iar la alte bunuri le trecem pe cele declarate de mostenitorul care face cererea.
Nu este real titlurile de proprietate eliberate de catre OCPI Constanta si nu numai au doar tricolorul si atat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru legea 24 ce acte trebuiesc/. multumesc. primesc primesc de la primarie mi sa spus ca pt a lua certificatul de proprietate e nevoie de legea 24 asa este ? daca da de ce acte e nevoie si daca se obtine titlul de ... (vezi toată discuția)
Anulare, modificare titlu de proprietate, sau uzucapiune colette2010 colette2010 Buna seara! Spuneti-mi va rog parerea dvs pt urmatoarea situatie: parintii depun cerere de reconstituirea dr de proprietate dupa revolutie, dar nu stiu daca ... (vezi toată discuția)
Acte necesare vanzare teren extra vilan luputinel luputinel Ce acte am nevoie si de unde le pot elibera pentru vanzarea la notariat a unu teren extravilan.,..momentan detin titlu de proprietate pe numele tatalui meu ... (vezi toată discuția)