avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pentru legea 24 ce acte trebuiesc/. multumesc.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pentru legea 24 ce acte trebuiesc/. multumesc.

de la primarie mi sa spus ca pt a lua certificatul de proprietate e nevoie de legea 24 asa este ? daca da de ce acte e nevoie si daca se obtine titlul de proprietate numai prin tribunal?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:41, 8 Septembrie 2010
Nu exista legea 24, exista Anexa 24 si ea reprezinta sesizarea pentru deschiderea procedurii succesorale notariale (este primul act pe care vi-l elibereaza primaria pentru dezbaterea succesiunii, inclusiv pentru obtinerea calitatii de mostenitor). La primarie trebuie sa depuneti:
- cerere tip (o primiti de acolo);
- copie certificat deces;
- copie acte stare civila mostenitori (certificate de nastere, casatorie si acte de identitate);
- eventual, copii ale actelor de proprietate pentru bunurile apartinand defunctilor.
Cu aceasta anexa 24 si certificat de atestare fiscala pe numele defunctilor, mergeti si obtineti calitatea de mostenitor, pentru a putea apoi pretinde eliberarea titlului de proprietate al defunctilor, in conditiile legii, dupa cum ati povestit in celalalt post.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2010
Kyandra, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De unde iau anexa 24 ? ce acte imi trebuie ? cornaca cornaca Va rog nu ocoliti. La judecatorie mi se cere- ANEXA 24 - De unde iau eu aceasta anexa ? Ce acte imi trebuie pentru a obtine acesata anexa 24- Locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Buna seara, as dori sa fac cele necesare pentru deschiderea succesiunii cipris_89 cipris_89 am discutat cu un notar si imi spune ca imi trebuie multe acte printre care, certificat de atestare fiscala si adeverinta rol, care ar trebui scoase de la ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 ,succesiune. cmnop cmnop Buna seara tuturor.Va rog spuneti-mi si mie cum pot obtine anexa 24 pentru deschidere succesiune?Stiu ca trebuie eliberata de primaria localitatii unde a ... (vezi toată discuția)