de la primarie mi sa spus ca pt a lua certificatul de proprietate e nevoie de legea 24 asa este ? daca da de ce acte e nevoie si daca se obtine titlul de proprietate numai prin tribunal?
Nu exista legea 24, exista Anexa 24 si ea reprezinta sesizarea pentru deschiderea procedurii succesorale notariale (este primul act pe care vi-l elibereaza primaria pentru dezbaterea succesiunii, inclusiv pentru obtinerea calitatii de mostenitor). La primarie trebuie sa depuneti:
- cerere tip (o primiti de acolo);
- copie certificat deces;
- copie acte stare civila mostenitori (certificate de nastere, casatorie si acte de identitate);
- eventual, copii ale actelor de proprietate pentru bunurile apartinand defunctilor.
Cu aceasta anexa 24 si certificat de atestare fiscala pe numele defunctilor, mergeti si obtineti calitatea de mostenitor, pentru a putea apoi pretinde eliberarea titlului de proprietate al defunctilor, in conditiile legii, dupa cum ati povestit in celalalt post.
Anexa 24 ,succesiune.
cmnop
Buna seara tuturor.Va rog spuneti-mi si mie cum pot obtine anexa 24 pentru deschidere succesiune?Stiu ca trebuie eliberata de primaria localitatii unde a ... (vezi toată discuția)