avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anexa 24 ,succesiune.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anexa 24 ,succesiune.

Buna seara tuturor.Va rog spuneti-mi si mie cum pot obtine anexa 24 pentru deschidere succesiune?Stiu ca trebuie eliberata de primaria localitatii unde a decedat defunctul.Eu sunt frate cu defunctul si vreau sa stiu ce acte i-mi trebuiesc pentru a obtine anexa sau cum se procedeaza.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Aura Pop , Alte profesii 19:00, 12 Noiembrie 2013
Anexa 24 se elibereaza de primaria unde a avut defunctul ultimul domiciliu
Se completeaza o cerere tip in care declarati bunurile care intra la masa succesorala si mostenitorii defunctului .La cerere se anexeaza copii dupa: certificat deces al autorului succesiuni , acte de proprietate a bunurilor care intra la masa succesora (titlul de proprietate , acte vinzare cumparare , certificate de mostenitor ), copii dupa actele de filiatie a mostenitorilor ( certificate de nastere , casatorie , CI , in cazul dumneavoastra il puteti mosteni pe frate daca nu are mostenitori ( copii , sotie supravetuitoare ) si veti dovedi calitatea de mostenitor cu certificartul de nastere sa aratati ca sunteti frati (aveti aceiasi parinti ), adeverinta de la compartimentul agricol cu vechimea si descrierea constructiilor , certificat fiscal , daca exista si autoturiseme actul de proprietatea a acestora , daca existe conturii bancare extras bancar etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ContSters307192 ContSters307192 Buna seara,am o intrebare daca ma puteti ajuta ?In cazul in care un parinte este decedat si mai ai 3 frati la succesiune se cer toate actele copiilor (acte de ... (vezi toată discuția)
Acte necesare partajalui succesoral Andj24 Andj24 Buna ziua, as dori sa aflu toate demersurile (actele necesare) pentru intocmirea masei succesorale Mentionez ca este vorba de un apartamentul cu 2 camere care ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)