Buna seara tuturor.Va rog spuneti-mi si mie cum pot obtine anexa 24 pentru deschidere succesiune?Stiu ca trebuie eliberata de primaria localitatii unde a decedat defunctul.Eu sunt frate cu defunctul si vreau sa stiu ce acte i-mi trebuiesc pentru a obtine anexa sau cum se procedeaza.Multumesc anticipat.
Anexa 24 se elibereaza de primaria unde a avut defunctul ultimul domiciliu
Se completeaza o cerere tip in care declarati bunurile care intra la masa succesorala si mostenitorii defunctului .La cerere se anexeaza copii dupa: certificat deces al autorului succesiuni , acte de proprietate a bunurilor care intra la masa succesora (titlul de proprietate , acte vinzare cumparare , certificate de mostenitor ), copii dupa actele de filiatie a mostenitorilor ( certificate de nastere , casatorie , CI , in cazul dumneavoastra il puteti mosteni pe frate daca nu are mostenitori ( copii , sotie supravetuitoare ) si veti dovedi calitatea de mostenitor cu certificartul de nastere sa aratati ca sunteti frati (aveti aceiasi parinti ), adeverinta de la compartimentul agricol cu vechimea si descrierea constructiilor , certificat fiscal , daca exista si autoturiseme actul de proprietatea a acestora , daca existe conturii bancare extras bancar etc
Succesiune
ContSters307192
Buna seara,am o intrebare daca ma puteti ajuta ?In cazul in care un parinte este decedat si mai ai 3 frati la succesiune se cer toate actele copiilor (acte de ... (vezi toată discuția)