avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte necesare partajalui succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte necesare partajalui succesoral

Buna ziua, as dori sa aflu toate demersurile (actele necesare) pentru intocmirea masei succesorale Mentionez ca este vorba de un apartamentul cu 2 camere care este intabulat, iar pretul lui de vanzare ar fi in jur de 50000 euro. Multumesc
Cel mai recent răspuns: iceflower , utilizator 09:33, 27 Mai 2009
certificatul de deces al defunctului, de nastere al mostenitorilor, actul in baza caruia a fost achiitionat imobiul...
depine daca veti dezbaterea succesiunii prin notar sau mai ieftin prin instanta.

av.m.vasilescu
Daca doriti sa dezbateti succesiunea prin notariat veti avea nevoie de urmatoarele documente:
 Anexa 24 (eliberata de Primaria localitatii unde defunctul a avut ultimul domiciliu, pe baza certificatului de deces in original).
 Certificatul de deces in original si copie.
 Certificatele de nastere (si casatorie, unde e cazul) ale succesorilor in original si copie.
 Actele de identitate ale succesorilor (buletin/carte/adeverinta de identitate ), doar in original.
 Actele de proprietate asupra bunurilor ce au ramas de la defunct, original si copie (bunuri imobile, certificat de actionar, loc de veci, bani la banca/ CEC, autoturism etc.)
 Testament (daca este cazul) in original si copie.
 Certificat Fiscal (este valabil in luna in care a fost emis)
Acte de identitate a doi martori de varsta apropiata cu defunctul care sa cunoasca din ce este compusa masa succesorala si cati descendenti a avut defunctul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea,speta complicat. loredana marina loredana marina Buna ziua,am si eu o intrebare in legatura cu mostenirea,tatal meu tocmai a decedat pe data de 1.04.2010,fratele meu pe 18.02.2010 iar mama mea pe ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire valeriutudor valeriutudor rog frumos sa mi se spuna ce acte imi sunt necesare pt dezbaterea mostenirii,respectiv mama a murit si ca mostenitori sunt eu si tatal meu; multumesc (vezi toată discuția)