avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Activitate MihaelaRodicaBarbulescu

Activitate MihaelaRodicaBarbulescu

Buna ziua.
Va multumesc de raspuns. Totusi fara nr acela de cutie nu se poate? Am vazut ca exista pe site-ul Casei de Pensii un model de cerere de eliberare in care iti cere doar CNP, nici un nr de cutie, oricum eu am notate si le pot da nr si seria carnetului de munca, am sa ma duc maine pana acolo sa vad despre ce este vorba...Sunt atat de deprimata de tot ce mi s-a intamplat, de drumurile facute fara succes si de felul in care lucreaza autoritatile statului, incat sincer, mi-e frica sa nu mi se faca iarasi rau, va rog sa ma credeti.In loc sa ma concentrez la ceea ce ma intereseaza de fapt, adica gasirea unui loc de munca conf. pregatirii mele, eu imi consum energia cu toate astea, dar deocamdata am nevoie de acel nenorocit de somaj, neavand alte venituri si nici cine sa ma intretina.
Multumesc
Buna seara.
Neavand alta alternativa, astazi am fost la AMOFM sa ma inscriu la somaj. Dupa 6 ore de asteptat acolo(cu bon de ordine luat de dimineata, ceva ce nu-ti spune nimeni direct ca trebuie sa iei, dar pe la ora 10 te trimite la plimbare ca nu mai sunt bonuri pentru ziua in curs), nu mi s-au primit actele pentru ca nu am avut carnetul de munca in original si copie; firma la care am lucrat ultimii 4 ani si jumatate dand o adeverinta conf. careia cartea mea de munca este la scanat la Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti; cei de la somaj mi-au spus ca este obligatorie ca sa vada vechimea dinainte (e adevarat ca eu am 27 ani vechime in munca) dar am inteles ca acum cartile de munca sunt in format electronic si...dar statul la stat (adica AMOFM la Casa de Pensii)nu au acces electronic si trebuia sa prezint neaparat vechiul carnetel maron, deci sa iau legatura cu ultima firma sa imi scoata ea cartea de acolo si sa mi-o dea... Degeaba am explicat(si va rog sa ma credeti ca mi s-a facut rau si am inceput sa si plang de atata...n-am cuvinte) ca aceasta ultima firma nu imi mai acorda nici un fel de acces la ea, nu ma mai primeste si nu imi raspunde la telefon, totul este o umilinta pentru mine si oricum nu imi va da cartea de munca...Vreau sa va rog sa-mi spuneti daca nu imi pot scoate singura cartea de munca drept titular al ei de la CPMB, fara nici un aport al acestei ultime firme... cei de la somaj au spus ca da, dar tot imi trebuie nr. cutiei in care aceasta firma a depus cartile de munca (???). Timpul trece si nu vreau sa pierd somajul, nu am gasit de lucru deocamdata.Va rog ajutati-ma cu un sfat cum sa-mi recuperez singura acea carte de munca...

Va multumesc mult.
Va multumesc si va doresc o seara placuta tuturor.
Va multumesc si pentru acest raspuns.

Dincolo de discutia pe care am deschis-o si va multumesc stimati domni si doamne ca sunteti alaturi de mine, va rog sa ma sfatuiti ce ar fi mai bine sa fac mai departe, pt ca viata merge inainte si traim in fiecare zi, imi place sa spun si eu ca "nu mor caii cand vor cainii"...
Sunt desigur constienta ca trebuie sa-mi caut singura un alt loc de munca, am cerut reintegrarea acolo doar pentru a pleca cand vreau eu, dar am o demnitate precum v-am spus si nu voi mai putea lucra cu acele persoane si pentru acea firma. Serviciul este foarte important pentru mine si singurul meu mod de existenta, varsta de aproape 52 de ani nu-mi este deloc un impediment, mai am inca de spus destul in activitatea mea. In constructii insa, nu poti gasi un loc de munca in aceasta perioada de iarna cand totul stagneaza, nici chiar prin cunostinte... mi-am trimis CV pe e-jobs, este vizualizat de diverse firme si atat, nu ma contacteaza nimeni (sunt ing constr pentru activitatea de ofertare, decontare, birou tehnic, etc). As incerca si altceva de genul asistent-manager, chiar dactilografie sau altele pe care le-as putea face, nu mi-e rusine si nici frica de munca... dar unde sa ma adresez si sa pot vedea niste locuri de munca, la ITM? la Oficiul fortelor de munca,chiar nu stiu...Desigur daca deocamdata nu voi gasi, am dreptul la somaj, desi banuiesc ca este de mizerie, dar macar asigura continuitatea pt pensie si sanatate inteleg, ceea ce este foarte important...pana voi gasi ceva...sper insa ca nu voi fi pusa sa inapoiez intr-o zi somajul, eu cerand in contestatie despagubiri si plata salariilor in toata perioada, conf. CM???
Va multumesc din suflet pentru toate.
Da in sarcina instantei, dar ea va judeca dupa 1 an si jumatate, ce mi se intampla mie zilele astea? Vedeti iar ajung sa intreb cum e posibil?
Multumesc. Desigur voi merge si la ITM, nu prea cred ca ma vor ajuta cu mare lucru... pe de alta parte sunt aproape sigura ca intentia de desfiintare a postului nu a fost trimisa de societate la ITM. Dupa parerea mea, desigur doar o parere, justitia este cea care hotareste, problema era destul de simplu de rezolvat si puteam avea sanse de castig, daca nu existau aceste termene absurde, deoarece comunicarea(fara nici un titlu gen decizie, instiintare, etc) care mi s-a facut si am argumentat asta in contestatie, nu este fondata in nici un fel, nu este reala si serioasa (se spune datorita "restrangerii activitatii in departamentul incare lucrati" si atat, acel departament neexistand in fapt, ci doar eu), cuprinde preavizul ca perioada cu date precedente comunicarii catre mine si data calculata si ea gresit a incetarii CIM, deci nu cuprinde ceea ce o decizie de concediere ar trebui sa cuprinda conf CM si repet, parerea mea, justitia ar fi fost foarte rapid indreptatita sa considere acea hartie ca lovita de nulitate absoluta, cel putin in prima faza... Sunt sigura ca nimic nu este legal in modul in care procedeaza administratorul, nici ITM, Nici nimic...Altora, probabil cu mai putine studii. mai in urma le-a pus in fata sa semneze o hartie prin care de fapt isi dadeau demisia conf art 55 b si bietii oameni au semnat si dusi au fost fara nimic... Cam asa procedeaza o multime de patroni, unii sunt incurajati si de ITM cu iertare, dar...si astfel procedeaza ilegal si nimeni nu stie nimic.Eu insa nu pot lasa lucrurile asa, stiu ce drepturi si obligatii avem de fiecare parte angajat si angajator, stiu sa-mi folosesc aceste drepturi, am si o demnitate profesionala, dar iata ca ma lovesc de termenele celor care ar trebui sa judece...Faptul ca sunt atat de multe litigii de munca este datorat in primul rand ilegalitatilor angajatorilor, asa cum va spuneam si acest lucru ar trebui sa dea de gandit societatii romanesti, pe cand noi amanam la nesfarsit si ii lasam in voia lor... deci va intreb CUM ESTE POSIBIL?
Oare ce putem face azi... sa incerc sa o induplec pe d-na grefier sa-mi dea alt nr/ nu cred ca e posibil asa ceva, dar si treaba cu nr "aleatoriu" mi se pare o absurditate... aleatoriu-aleatoriu dar sa stim si noi dupa ce...
Multumesc stimate domn pentru raspuns. Dar atunci ce sa fac, sa ma supun vointei administratorului soc sa faca aceasta concediere pe care eu o contest ca fiind nelegala, nefondata, etc si pana ca justitia sa hotareasca, ce se va intampla? in acest timp se poate dizolva societatea, are voie sa reinfiinteze postul si nimeni nu va controla asta, etc... adica din start cu aceste termene il incurajam pe acest domn sa stea linistit si sa faca ce vrea, in timp ce eu, ing constr cu calificarea cea mai inalta din firma si singura sunt aruncata in strada dupa 27 de ani in aceasta profesie... si cu art 271 Codul Muncii cum ramane ? chiar justitia nu-l respecta sau nu inteleg eu bine? iar eu probabil voi ingrosa randul somerilor, asa cum statul de fapt nu isi doreste, dar nu se ia nici o masura de combatere a somajului, pt ca nu are cine sa o faca si pe nimeni nu intereseaza, iar justitia abia peste un an jumatate va incepe sa judece ceva? chiar mi se pare absurd!!!
Am depus astazi la Tribunalul Bucuresti, sectia VIII-conflicte de munca si asigurari sociale, registratura,contestatia mea la decizia de concediere prin desfiintarea postului care mi-a fost comunicata prin posta la domiciliu in data de 30.01.2012. De la registratura am primit un nr. aleatoriu ales de calculator pt termenul primei infatisari, stupoare mare...06.07.2013!!! deci peste un an si jumatate!!!facand ochii mari si replicand 2013??grefiera de acolo mi-a spus ca avocatul meu, care ma insotea stie ce are de facut (desigur stia- o cerere catre Presedintele Completului de judecata pentru urgentarea termenului), dar va intreb cum este posibil asa ceva, cand potrivit Codului Muncii art 271 alin (1), (2),(3), conflictele de munca se judeca in regim de urgenta, iar termenul nu poate fi mai mare de 15 zile??? ce este cu aceste nr. aleatorii si cu cat poate urgenta acea cerere termenul? in prezent, potrivit acelei decizii eu ma aflu in preaviz deja, intr-un an si jumatate se pot intampla atatea...cum este posibil asa ceva si ce pot face??? Astept raspuns si va multumesc foarte mult.