Este posibil,pentru ca instantele de judecata specializate in acest gen de litigii nu mai fac fata numarului mare de cereri.Avocatul dvs.va trebui sa depuna o cerere prin care sa ceara preschimbarea termenului de judecata ,dar asta nu inseamna ca va fi neaparat admisa....
Multumesc stimate domn pentru raspuns. Dar atunci ce sa fac, sa ma supun vointei administratorului soc sa faca aceasta concediere pe care eu o contest ca fiind nelegala, nefondata, etc si pana ca justitia sa hotareasca, ce se va intampla? in acest timp se poate dizolva societatea, are voie sa reinfiinteze postul si nimeni nu va controla asta, etc... adica din start cu aceste termene il incurajam pe acest domn sa stea linistit si sa faca ce vrea, in timp ce eu, ing constr cu calificarea cea mai inalta din firma si singura sunt aruncata in strada dupa 27 de ani in aceasta profesie... si cu art 271 Codul Muncii cum ramane ? chiar justitia nu-l respecta sau nu inteleg eu bine? iar eu probabil voi ingrosa randul somerilor, asa cum statul de fapt nu isi doreste, dar nu se ia nici o masura de combatere a somajului, pt ca nu are cine sa o faca si pe nimeni nu intereseaza, iar justitia abia peste un an jumatate va incepe sa judece ceva? chiar mi se pare absurd!!!
Multumesc. Desigur voi merge si la ITM, nu prea cred ca ma vor ajuta cu mare lucru... pe de alta parte sunt aproape sigura ca intentia de desfiintare a postului nu a fost trimisa de societate la ITM. Dupa parerea mea, desigur doar o parere, justitia este cea care hotareste, problema era destul de simplu de rezolvat si puteam avea sanse de castig, daca nu existau aceste termene absurde, deoarece comunicarea(fara nici un titlu gen decizie, instiintare, etc) care mi s-a facut si am argumentat asta in contestatie, nu este fondata in nici un fel, nu este reala si serioasa (se spune datorita "restrangerii activitatii in departamentul incare lucrati" si atat, acel departament neexistand in fapt, ci doar eu), cuprinde preavizul ca perioada cu date precedente comunicarii catre mine si data calculata si ea gresit a incetarii CIM, deci nu cuprinde ceea ce o decizie de concediere ar trebui sa cuprinda conf CM si repet, parerea mea, justitia ar fi fost foarte rapid indreptatita sa considere acea hartie ca lovita de nulitate absoluta, cel putin in prima faza... Sunt sigura ca nimic nu este legal in modul in care procedeaza administratorul, nici ITM, Nici nimic...Altora, probabil cu mai putine studii. mai in urma le-a pus in fata sa semneze o hartie prin care de fapt isi dadeau demisia conf art 55 b si bietii oameni au semnat si dusi au fost fara nimic... Cam asa procedeaza o multime de patroni, unii sunt incurajati si de ITM cu iertare, dar...si astfel procedeaza ilegal si nimeni nu stie nimic.Eu insa nu pot lasa lucrurile asa, stiu ce drepturi si obligatii avem de fiecare parte angajat si angajator, stiu sa-mi folosesc aceste drepturi, am si o demnitate profesionala, dar iata ca ma lovesc de termenele celor care ar trebui sa judece...Faptul ca sunt atat de multe litigii de munca este datorat in primul rand ilegalitatilor angajatorilor, asa cum va spuneam si acest lucru ar trebui sa dea de gandit societatii romanesti, pe cand noi amanam la nesfarsit si ii lasam in voia lor... deci va intreb CUM ESTE POSIBIL?
Oare ce putem face azi... sa incerc sa o induplec pe d-na grefier sa-mi dea alt nr/ nu cred ca e posibil asa ceva, dar si treaba cu nr "aleatoriu" mi se pare o absurditate... aleatoriu-aleatoriu dar sa stim si noi dupa ce...