avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie incetare CIM

Buna seara!
As avea nevoie de un raspuns, daca este posibil.
Saptamana trecuta am primit decizia de incetare a CIM, conf art 65(1) , postul pe care il ocupam a fost desfiintat datorita reorganizarii firmei din motive economice.
Mi s-a spus ca , dupa 10 zile sa-mi ridic carnetul de munca de la ITM, dupa care sa ma adresez AJOFM in vederea primirii indemnizatiei de somaj.
Acum, problema e ca, din cauza unui concurs de imprejurari mai complicate, nu mai am acea decizie de incetare a CIM.
Intrebarea e daca din aceasta cauza nu voi putea primi carnetul de munca de la ITM sau doar dosarul pentru somaj va fi afectat? ( stiu ca la somaj decizia este neaparat necesara) La momentul respectiv, am semnat 3 exemplare ale acelei decizii, unul cred ca ramane la angajator , unul la mine , al 3-lea, nu stiu, ajunge la ITM sau...? Sub nici o forma nu pot cere o alta decizie de la angajator, ma gandeam doar daca n-as putea primi o copie de la ITM sau unde ar fi cel de-al treilea exemplar?
Imi cer scuze daca n-am explicat prea clar.
Va multumesc pentru orice raspuns.
Cel mai recent răspuns: ellymer , utilizator 20:01, 6 Ianuarie 2011
Buna seara !
In mod normal 1 exemplar trebuie sa fi ajuns la ITM , la nivelul caruia urmeaza a se face mentiunile corespunzatoare in cartea de munca . Solicitati o copie de pe aceasta acolo ...
ITM-ul nu mai elibereaza copii de pe actele depuse de catre angajatori si aflate in arhiva institutiei , decat instantelor de judecata, politiei, parchetului.
freeelis a scris:

ITM-ul nu mai elibereaza copii de pe actele depuse de catre angajatori si aflate in arhiva institutiei , decat instantelor de judecata, politiei, parchetului.

Aveti dreptate , legal nu , insa in practica se gaseste intelegere in acest sens (personal am rezolvat-o de fiecare data) ....
Multumesc pentru raspunsuri, insa eu voiam sa stiu daca imi vor da la ITM carnetul de munca fara decizia de incetare a CIM? Eu sper ca da, adica ei ar trebui sa aiba exemplarul lor, al meu lipseste, doar la somaj probabil nu voi putea depune dosarul.
Speram sa pot obtine o copie, eventual de la ITM , dar vad ca acest lucru nu mai este posibil, ma indoiesc sincer ca voi gasi ''intelegere'', asa cum spuneti.
Carnetul de munca o sa il elibereze cei de la itm. Puteti obtine o copie a deciziei de la fostul angajator.

Alte discuții în legătură

Somaj dupa indemnizatie cata_lya cata_lya pot intra in somaj dupa ce au trecut cele 24 de luni de indemnizatie? si daca firma la care am lucrat nu mai exista ce pot face in situatia asta? (vezi toată discuția)
Cerere tip catre itmb Mephisto Mephisto Buna ziua. As dori si eu sa solicit eliberarea contractului de munca de la ITMB. Cum procedez? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Angajatorul nu mi-a inmanat actele necesare pentru somaj, cum pot rezolva aceasta situatie? maria1503 maria1503 am lucrat intr-o banca pana in data de 14.10.2011 cand s-au inchis agentii si noi am fost dati in somaj, dar nici pana la aceasta data nu am primit actele ... (vezi toată discuția)