avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj dupa indemnizatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj dupa indemnizatie

pot intra in somaj dupa ce au trecut cele 24 de luni de indemnizatie? si daca firma la care am lucrat nu mai exista ce pot face in situatia asta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:14, 21 Februarie 2011
Ca sa intrati in somaj, ar trebui ca raportul dvs de munca sa inceteze din motive care nu sunt imputabile dvs si sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii.

Daca firma nu mai exista atunci trebuie sa va adresati lichidatorului pentru a va emite decizia de concediere.
si daca lichidatorul nu vrea sa imi dea acea adeverinta ce pot face? dar cu adeverinta de incetare dinaninte de indemnizatie se poate ridica cartea de munca?
Ati primit vreo decizie de incetare a c.i.m. inainte de intrarea in CCC?
nu am primit
Daca lichidatorul nu va elibereaza o astfel decizie , atunci puteti fie sa sesizati ITM-ul , fie sa promovati o actiune n instanta.

Alte discuții în legătură

Intrebare executor judiciar bonprice bonprice Buna ziua firma la care sunt angajat este in faliment.Nu am reusit sa iau legatura cu executorul judiciar numit telefonic asa ca iam trimis in scris cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare cm lise lise Buna seara.pana acum 4zile am lucrat la o firma pe perioada determinata.mi sa inchis cm cu art 56j si pot sa benificiez de somaj .dar la lichidare nu mi sa dat ... (vezi toată discuția)
Imposibilitatea eliberarii cartii de munca pentru somaj pe motiv ca din 2011 se anuleaza? catalinion84 catalinion84 Buna ziua Eu mi-am terminat preavizul la firma in care am lucrat si acum trebuie sa imi depun actele de somaj. Cei de la firma mi-au spus ca cei de la ITM ... (vezi toată discuția)