avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Imposibilitatea eliberarii cartii de munca pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Imposibilitatea eliberarii cartii de munca pentru somaj pe motiv ca din 2011 se anuleaza?

Buna ziua

Eu mi-am terminat preavizul la firma in care am lucrat si acum trebuie sa imi depun actele de somaj. Cei de la firma mi-au spus ca cei de la ITM nu mai elibereaza cartea de munca individul, ci pe firme caci asa este noua lege acum din 2011. Este normal sau mint? Mie imi trebuie cartea de munca in original. Am mai fost informat si ca se anuleaza cartea de munca si desi am decizie de incetare CIM conf art 65 (1) in cartea de munca nu are cum sa mai specifice asta deoarece este totul electonic acum. Eu nu mai inteleg nimic. Va rog din suflet sa ma ajutati. Sa ma duc eu personal la ITM sau ce sa fac caci in termen de 30 zile eu trebuie sa depun dosarul de somaj. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:38, 23 Ianuarie 2011
Mergeti personal la inspectorul ITM la care este arondat fostul angajator si solicitati detalii despre carnetul dvs de munca .. in cazul in care este inchis si certificat de catre ITM , acesta vi-l poate elibera.
societatea trebuie sa v-a predea cartea de munca, nu itm-ul,v-a mint frumos
sunt comozi
cerere catre firma cu nr.de inregistrare pentru eliberarea carti de munca fiindu-va necesara la somaj
daca nu mergeti la somaj in 30 de zile de la incheierea contractului de munca pierdeti somajul
actionati in instanta societatea in caz ca nu elibereaza cartea de munca in 30 de zile
cand v-a elibereaza cartea de munca sa va elibereze si adeverinta aferenta contributiei dvs.la somaj pe ultimele 12 luni
jondoe1 a scris:

,,,,
daca nu mergeti la somaj in 30 de zile de la incheierea contractului de munca pierdeti somajul
....

Chiar asa ? ... eu cred ca Legea prevede altceva in cazul in care nu sunt depuse documentele pentru somaj in acest termen , si anume: indemnizatia de somaj se va primi de la data depunerii cererii.
asa mi s-a spus mie la somaj,sunt in aceiasi situatie si eu
aveti dreptate domnule freeelis
II contrazice Legea nr.76/2002, in acest sens ... daca cererea este depusa dupa termenul de 30 de zile, somajul se va primi de la data depunerii cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberarea carnetului de munca mariusbrancoveanu mariusbrancoveanu Firma a facut resrtucturari si am fost trimis in somaj,mi-a fost trimise actele pentru somaj fara cartea de munca in original numai copie.Cei de la somaj vor ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa indemnizatie cata_lya cata_lya pot intra in somaj dupa ce au trecut cele 24 de luni de indemnizatie? si daca firma la care am lucrat nu mai exista ce pot face in situatia asta? (vezi toată discuția)
Semnatura falsa pe contractul de munca buga anda buga anda Buna ziua, Un prieten a lucrat la o firma in bucuresti timp de cinci luni.In acest interval i s-a intocmit contract de munca,numai ca el nu l-a vazut ... (vezi toată discuția)