avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Eliberarea carnetului de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Eliberarea carnetului de munca

Firma a facut resrtucturari si am fost trimis in somaj,mi-a fost trimise actele pentru somaj fara cartea de munca in original numai copie.Cei de la somaj vor cartea in original desi a trimis o adeverinta prin care arata ca aceasta este la ITM BUCURESTI pentru copiere electronica si nu poate urgent eliberarea ei.Sunt din provincie.Cum pot obtine cartea pana pe 29.04.2011 deoarece trece o luna pana cind pot depune actele la somaj? Dupa o luna mai pot depune actele la somaj?Pentru aceasta problema ma pot adresa ITM local sau instanta ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:13, 26 Aprilie 2011
Adresati-va la ITM , cu ocerere de eliberare a carnetului de munca . In aceasta situatie este musa sa va dea cartea de munca specificind in cerere ca va este necesara la somaj , cit si termenul limita pentru somaj.
1. Cine v-a eliberat copia dupa carnetul de munca sa scrie pe ea "conform cu originalul" si sa semneze si sa stampileze si sa va dea si un document la mana din care sa reiasa predarea carnetului de munca la Casa de Pensii.
2. Cei de la Agentia de Somaj trebuie sa inteleaga situatia in care carnetul de munca se afla la Casa de Pensii pentru scanare.
3. Daca depuneti actele la Somaj in termen de 10 zile de la concediere veti primi indemnizatie de somaj de la data concedierii. Daca le depuneti mai tarziu veti primi indemnizatie de somaj de la data depunerii actelor (perioada de somaj va fi aceeasi).
ORDIN Nr. 1083 din 7 martie 2011
pentru aprobarea Procedurii de lucru privind eliberarea carnetelor de muncă salariaţi-lor angajatorilor pentru care inspectoratele teritoriale de muncă păstrau şi completau, respectiv certificau legalitatea înregistrărilor efectuate în carnetele de muncă

Art. 2
(1) Carnetele de muncă păstrate şi completate de către inspectoratele teritoriale de muncă se predau angajatorilor sau titularilor/împuterniciţilor legali pe bază de proces-verbal de predare-primire conform anexei nr. 2, respectiv anexei nr. 3, până la data de 30 iunie 2011.

Vazand prevederile acestui ordin, adresati o solicitare Inspectoratului Teritorial de Munca la care este depus carnetul de munca (cu nr. de inregistrare), in care solicitati si urgentarea eliberarii descriind motivul pentru care solicitati urgentarea.
1. Acest Ordin nu are nicio tangenta cu solicitarea celui care a initiat acest topic.

2. Pana la data de 30.06.2011 , orice titular poate solicita de la angajator sau de la ITM carnetul de munca in vederea prezentarii lui la AJOFM.

3. Chiar daca faceti sesizare la ITMB, veti primi raspuns in 30 de zile de la data depunerii acesteia.
O solutie ar fi sa va adresati inspectorului la care este arondat fostul angajator si sa-i explicati situatia, in cazul in care refuza sa stea de vorba mergeti la inspectorul sef in audienta si povestiti ce doriti de fapt.

4. O problema ar fi daca carnetul dvs de munca se afla la scanat la Casa de pensii, in acest sens , solicitati inspectorului respectiv sa va dea numarul de cutie in care se afla carnetul de munca al dvs si , eventual, o copie de pe procesul-verbal prin care s-a trimis carnetul de munca la scanat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca nescanata nu este acceptata de noul angajator Espe Espe Buna ziua! Cartea mea de munca nu a fost scanata pana la data de 30.11.2010 desi a fost tinuta de ITM si ar fi trebuit sa trimita la scanat toate cartile de ... (vezi toată discuția)
Recuperarea carnetului de munca rduta rduta Buna ziua, Am fost angajata la o firma din Bucuresti in perioada 2006-2011. Data ultimei mele zile de munca a fost 28.02.2011 in urma demisiei mele. Pana in ... (vezi toată discuția)
Recuperare cm Old Shatterhand Old Shatterhand Buna ziua.Am lucrat la o societate si mi-am incheiat activitatea in luna feb 2011. Inca nu mi-au eliberat cartea de munca pe motiv ca nu a ajuns inca de la ... (vezi toată discuția)