avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cartea de munca nescanata nu este acceptata de noul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cartea de munca nescanata nu este acceptata de noul angajator

Buna ziua!
Cartea mea de munca nu a fost scanata pana la data de 30.11.2010 desi a fost tinuta de ITM si ar fi trebuit sa trimita la scanat toate cartile de munca ale firmei pt care am lucrat pana la 1.12.2010. Incepand cu 2.12.2010 lucrez la o alta firma care nu vrea sa-mi primeasca CM pe motiv ca e nescanata si daca ar duce-o la scanat ar plati amenda 1500 ron. E legal sa nu-mi accepte cartea de munca noul angajator? mie mi se pare un abuz. Nu vad de ce noul angajator ar primi amenda pt nescanare cand CM mea nu a fost la el pana la 30.11, ci dupa. Si nici nu inteleg de ce sa ma duc eu cu CM la Casa de pensii la scanat, ca persoana fizica, din moment ce sunt deja angajata la o firma.

va multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: ismi3ismi , utilizator 15:40, 10 Februarie 2011
Asta chiar este o aberatie.
@ ESPE:Daca te duci tu ca si persoana fizica vei primi si tu amenda X-(.
Amenda este intre 1500 - 5000 lei. (aceste amenzi le platesc atat angajatii cat si angajatorii) :O .....asa ca eu te sfatuiesc sa mergi la fostul angajator sa rezolve treaba sau reclama-l. Noul angajator trebuie sa inregistreze noul tau contract la ITM in maxim 2 saptamini cu sau fara carnetul de munca ( cred, nu sunt sigura)
Eu sunt intr-o situatie si mai ciudata...imi trebuie carnetul de munca sa-mi bag actele de somaj si surpriza: :O carnetul meu de munca e la scanat si Casa de pensii nu mai vrea sa mi-l dea inapoi sa-l duc la ITM pe motiv ca de la 1 ian nu se mai folosesc carnetele de munca...asa ca nici macar nu pot sa-mi bag somajul ( dreptul meu legal dobindit in urma crizei #-o .
@ ESPE : m-am interesat mai bine si pentru inregistrarea contractului de munca la ITM (ca banuiesc ca asta te intereseaza pe tine) nu e necesara prezentarea carti de munca de catre angajator...poate sa o prezinte mai tirziu...si asa ai timp sa incerci o rezolvare cu scanarea. Tu ai semnat la vechiul angajator o hirtie de primire a cartii de munca?
Am fost la vechiul angajator, a luat CM si s-a dus la casa de pensii, dar nu a putut-o lasa (nu i-a primit-o) pt ca nu mai lucrez la el si CM e inchisa. La pers fizice nu mi-o primeste pt ca acum sunt angajata la o firma. firma noua nu vrea sa o ia si sa o duca la Casa de pensii ca sa nu primeasca amenda. Dar de ce sa primeasca noua firma amenda? pana la 30.11 am lucrat la altii...
ca la nebuni!
Tu nu poti lua o dovada de la Casa de pensii ca e acolo CM a ta si sa o dai la Somaj?
Pana la data de 30 septembrie 2010, persoanele fizice si juridice trebuie sa predea carnetele de munca catre Casele de pensii pentru preluarea datelor, nepredarea acestora fiind sanctionata cu o amenda cuprinsa intre 1.500 si 5.000 de lei, in cazul persoanelor juridice, si intre 300 si 600 de lei, in cazul persoanelor fizice.

Actualul angajator nu va fi amendat avand in vedere faptul ca la data limita prevazuta in HG nu era in posesia carnetului dvs. nefiind salariatul societatii.
Va puteti prezenta la casa de pensii pentru scanare iar aceasta poate amenda vechiul angajator, puteti plati amenda datorata si sa va recuperati banii de la vechiul angajator in urma unui proces.
Discutati cu noul angajator si explicatii faptul ca CNPAS nu poate aplica o amenda in cazul dvs. Pentru aplicarea unei sanctiuni trebuie sa existe o abatere si in cazul de fata pur si simplu nu exista abarea.
Incercati si la CNPAS sa discutati cu un inspector si solicitati un raspuns scris cu privire la rezolvarea situatiei date.
@ chirias
In ceea ce priveste carnetul retinut la CNPAS problema nu este asa disperata, carnetul de munca trebuie oricum predat catre ITM daca acesta l-a dat la scanat iar ITM trebuie sa il predea dupa 01.01.2011 titularului. Incercati la CNPAS sa obtineti un raspuns scris cu privire la data la care vi se elibereaza carnetul.

Alte discuții în legătură

Carnete munca eujad eujad ce carnete de munca tb duse la ITM pentru scanat?lka sfarsitul inscrierilor tb pusa stampila si semnatura conducatorului societatii? (vezi toată discuția)
Carte de munca PIAFENTA PIAFENTA Sunt bugetar si pana acum cartea de munca am pastrato personal acasa ,de curand am fost anuntat ca trebuie sa merg cu cartea de munca la nustiu care casa de ... (vezi toată discuția)
Somer - scanare carnet de munca Muresan Felicia Muresan Felicia Daca o persoana este somera (dupa 35 ani vechime),pana in aprilie 2011 si trebuie sa prezinte lunar pentru stampilare,cartea de munca,carnet somaj si act de ... (vezi toată discuția)