avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carnete munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carnete munca

ce carnete de munca tb duse la ITM pentru scanat?lka sfarsitul inscrierilor tb pusa stampila si semnatura conducatorului societatii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:09, 23 Octombrie 2009
carnete de munca duse la ITM pt scanat?
Hotararea Guvernului nr. 1.768/2005 privind preluarea din carnetele de munca

Art. 1. - In vederea aplicarii prevederilor art. 160 alin. (6) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, se va desfasura activitatea de preluare din carnetele de munca a datelor referitoare la perioadele de stagiu de cotizare realizat in sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, precum si a veniturilor salariale aferente, elemente care, conform legii, sunt utilizate la calculul pensiilor, si se va crea o arhiva electronica prin scanarea carnetelor de munca."


Art. 2 (2) - Carnetele de munca puse la dispozitie caselor teritoriale de pensii trebuie sa fie completate cu toate inscrierile pana la data de 1 aprilie 2001 si sa fie certificate de autoritatile abilitate.
(3) Carnetele de munca vor fi insotite de copia actului de identitate al titularului, din care sa rezulte codul numeric personal.

Deci, veti aduce la zi inregistrarile din carnete dupa care veti scrie, ca in cazul incetarii raporturilor de munca, "Verificat valabilitatea inscierilor efectuate in unitatea noastra", puneti semnatura si parafa inspectorului RU.

Asa cum rezulta din textul legii, veti prezenta la scanat toate cartile de munca intocmite inainte de 1 aprilie 2009.
In cazul in care carnetele de munca le tineti la sediul firmei, pentru inceput ar fi bine sa va prezentati la ITM sau Casa Nationala de Pensii si alte drepturi de asigurari sociale, pentru a vi se da discheta cu aplicatia care o veti utiliza pentru punerea in aplicare a HG nr. 1768/2005, orivind preluarea din carnetele de munca a datelor referitoare la perioadele de stagiu de cotizare realizat in sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001. Aceasta aplicatie CM_ITM.EXE, pe care o puteti descarca si de pe net este destinata prelucrarilor la nivelul angajatorilor, ITM si AJOFM. Aplicatia realizeaza preluarea datelor de identificare din carnetele de munca, listeaza procesul verbal de predare/primire si creaza fisierul pe suport electronic ce urmeaza a fi predat la cesele judetene de pensii, conform procedurilor de predare/primire a carnetelor de munca.
Este obligatoriu sa va prezentati la ITM sau Casa de Pensii ca sa primiti numerele de cutii, care vor contine maxim 50 de carnete.
multumesc ptr raspunsuri. Dar ptr cei care s-au lichidat de 2 - 3 ani si mai bine, tb sa le duc si pe acelea banuiesc.
Va recomand sa le duceti pe toate.

Ar fi bine pt dvs. ca pentru cei carora nu le-ati dat carnetul de munca urmare a desfacerii CIM ar trebui sa aveti dovada ca i-ati anuntat sa vina sa si-l ridice.

Alte discuții în legătură

Scanare carnete de munca crai crai Buna ziua, am predat la scanat carnetele de munca prin ITM in 2008 si acum sunt colegi de RU care spun ca mai trebuie predate o data si la Casa de pensii ... (vezi toată discuția)
Scanare carnete de munca la casa de pensii bucuresti tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua! Am inteles ca dupa ce am dus o data carnetele de munca la ITM Bucuresti pentru scanare acum a doua oara va trebui sa le ducem la Casa de Pensii ... (vezi toată discuția)
Scanarea cartilor de munca catalina77 catalina77 Buna dimineata. As dori sa stiu si eu pana la ce data trebuiau duse la ITM cartile de munca pentru scanat? Va multumesc. (vezi toată discuția)