PIAFENTA a scris:
Sunt bugetar si pana acum cartea de munca am pastrato personal acasa ,de curand am fost anuntat ca trebuie sa merg cu cartea de munca la nustiu care casa de pensie si sa o depun acolo .Locuiesc in sectorul 1 si as vrea sa-mi spuneti unde sa depun aceasta carte de munca ,in baza carui act se depune ,in copie sau original ,daca e obligatoriu sa o depun .Mentionez ca am colegi care au incercat sa depuna aceasta carte de munca si au fost refuzati ,indrumati in alte si alte locuri ,pe motiv ca nu aici ..in alta parte ... altii mi-au spus ca sunt niste cozi infernale ,gen la carne pe vremea impuscatului .Va multumesc
Daca sunteti inca angajat , carnetul de munca se va depune la Casa de Pensii a Mun.Bucuresti de catre actualul angajtor in vederea scanarii.
Daca nu mai sunteti angajat, atunci carnetul de munca il veti depune personal la Casa de pensii a Mun.Bucuresti in vederea scanarii acestuia.
In conformitate cu prevederile art.1 din Hotararea Guvernului nr.1768/2005, in vederea aplicarii prevederilor art.160 alin.(6) din Legea nr.19/2000, se va desfasura activitatea de preluare din carnetele de munca a datelor referitoare la perioadele de stagiu de cotizare realizat in sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, precum si a veniturilor salariale aferente, elemente care, conform legii, sunt utilizate la calculul pensiilor. Conform dispozitiilor art.2 din acelasi act normativ, persoanele fizice si juridice care detin sau pastreaza, potrivit prevederilor legale, carnete de munca sunt obligate sa puna aceste documente la dispozitia casei teritoriale de pensii pe a carei raza teritoriala isi au domiciliul sau sediul.
Carnetele de munca vor fi insotite de copii ale actelor de identitate ale titularilor, din care sa rezulte codul numeric personal. Copiile actelor de identitate vor fi prinse cu capse de prima pagina a carnetului de munca.