avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperarea carnetului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperarea carnetului de munca

Buna ziua,

Am fost angajata la o firma din Bucuresti in perioada 2006-2011. Data ultimei mele zile de munca a fost 28.02.2011 in urma demisiei mele. Pana in momentul de fata nu am primit cartea de munca in ciuda insistentelor mele. In sarcina cui intra recuperarea de la ITM a cartii mele de munca: a mea sau a angajatorului? Puteti, va rog sa-mi dati deasemenea un nr de lege?

Va multumesc anticipat pt ajutorul dat!
Roxana DUTA
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:02, 26 Octombrie 2013
Recuperarea carnetului de munca de la ITM se poate face atat de catre angajator , cat si de catre titularul acestuia.

Procedura de lucru privind eliberarea carnetelor de munca salariatilor angajatorilor pentru care inspectoratele teritoriale de munca pastrau si completau, respectiv certificau legalitatea inregistrarilor efectuate in carnetele de munca - Ordinul nr.1083/2011:
......
Art. 2
(1) Carnetele de munca pastrate si completate de catre inspectoratele teritoriale de munca se predau angajatorilor sau titularilor/imputernicitilor legali pe baza de proces-verbal de predare-primire conform anexei nr. 2, respectiv anexei nr. 3, pana la data de 30 iunie 2011.
(2) Carnetele de munca pastrate si completate de catre inspectoratele teritoriale de munca se predau angajatorilor conform programarii postate pe site-ul acestora si afisate la sediu, iar titularilor/imputernicitilor legali pe baza unei cereri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare cm Old Shatterhand Old Shatterhand Buna ziua.Am lucrat la o societate si mi-am incheiat activitatea in luna feb 2011. Inca nu mi-au eliberat cartea de munca pe motiv ca nu a ajuns inca de la ... (vezi toată discuția)
Eliberarea carnetului de munca mariusbrancoveanu mariusbrancoveanu Firma a facut resrtucturari si am fost trimis in somaj,mi-a fost trimise actele pentru somaj fara cartea de munca in original numai copie.Cei de la somaj vor ... (vezi toată discuția)
Procedura de lucru privind eliberarea carnetelor de munca Cornel  Vasile Cornel Vasile Prin Ordinul MMFPS nr.1083/07.03.2011 s-a aprobat procedura de lucru privind eliberarea carnetelor de munca salariatilor angajatorilor pentru care ITM-urile ... (vezi toată discuția)