avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... semnatura falsa pe contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

semnatura falsa pe contractul de munca

Buna ziua,
Un prieten a lucrat la o firma in bucuresti timp de cinci luni.In acest interval i s-a intocmit contract de munca,numai ca el nu l-a vazut niciodata,nu i s-a dat nici o copie,ba mai mult a fost semnat de cineva de la contabilitate in locul lui,nici astazi nu stie ce contine acel contract.ce se poate face?Nu este normala situatia,este un fals in acte.Povestea continua intr-un mod nefericit.A plecat de la aceea firma,dar nu i se da carte de munca,i s-au invocat doua motive:
-trebuie sa mearga sa o ridice de la constanta caci acolo are sediul firma,nici o problema s-a facut procura notariala pentru asta.
-al doilea motiv a fost ca degeaba veniti,s-a pierdut cartea de munca.
Deja este o situatie penibila.Din nou nu se poate face ceva in care acest angajator sa nu isi mai bata joc de oameni?

astept un raspuns.multumesc.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:13, 11 Noiembrie 2009
Buna ziua .
Ba da se poate face: -cerere catre ITM in care solicitati eliberarea unei copii dupa CM (mentionati numele angajatorului ,cod fiscal si nr.de inregistrare la Reg.Com.)
-cerere tot la ITM in care solicitati carnetul de munca al prietenului dvs.la care anexati procura notariala.
Sa faca adresa angajatorului prin care solicita CIM,acte aditionale daca este cazul,decizia de incetare a raporturilor de munca,carnetul de munca.Aceasta o trimite prin posta cu confirmare de primire si valoare declarata.

Sa faca sesizare la ITM in care reclama faptul ca angajatorul nu ii elibereaza documentele necesare,fiind cele mentionate mai sus.
Aveti doua posibilitati :
1. sesizare catre ITM prin care le comunicati ca angajatorul refuza eliberarea carnetului de munca.

2. actiune in justitie impotriva angajatorului pentru refuzul eliberarii carnetului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recupare carte de munca darasteanu darasteanu Am lucrat la o firma un an si 4 luni , in perioada aceasta au insistat sa fac un curs de stivuitoristi cu care eu nu eram de acord, ei au insistat si pana la ... (vezi toată discuția)
Unde ma pot adresa...... yuliana yuliana Buna as dori si eu sa stiu cum imi pot recupera cartea de munca de la patroana firmei unde am lucrat?? Cartea de munca este incheiata de ITM,dar doamna ... (vezi toată discuția)
Carte de munca imradu imradu buna ziua.am probleme legate de fostul loc de munca.am incetat activitatea in luna decembrie cu acordul ambelor parti si de atunci tot astept plata salariului ... (vezi toată discuția)