avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

buna ziua.am probleme legate de fostul loc de munca.am incetat activitatea in luna decembrie cu acordul ambelor parti si de atunci tot astept plata salariului pe ultima luna,respectiv noiembrie si eliberarea cartii de munca.motivele..multiplede la lipsa timpului de a se ocupa de acesta problema pana la justificari cum ca nu as fi predat niste situatii de lucru.cum as putea rezolva aceste probleme?inca un aspect...salariu de pe cartea de munca nu coincide cu cel pe care il luam si niciodata nu am semnat un stat de plata.va multumesc
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 16:07, 5 Februarie 2010
Adresati o sesizare ITM. Daca nu rezolvati faceti chemare in instanta.
Buna ziua !
Asa cum vi s- a raspuns anterior , sesizati ITM- ul. Puteti de asemeni sa actionati in instanta firma respectiva, solicitand plata drepturilor salariale cuvenite i eliberarea cartii de munca.
Cu stima !
~ Conținut șters la cerere ~
sincer cand am plecat am inteles situatia in care se afla firma dat fiind profilu(constructii)si situatia economica actuala.am acceptat sa reziliez contractul de munca dar modul in care se comporta acum imi lasa un gust amar si ma fac nevoit sa ripostez.cum ii pot actiona in judecata si ce ar implica asta?
Stimate domn inteleg ca incetarea CIM s-a facut cu acordul partilor sens in care trebuie sa aveti o decizie intocmita de angajator si comunicata atat dvs.cat si ITM-ului local.
Actiunea in instanta este "litigiu de munca" si este scutita de taxa de timbru.
Dvs trebuie sa va cuantificati cererea si sa solicitati obligarea societatii la plata salariului restant, actualizat cu rata indicelui de inflatie pana la recuperarea integrala a banilor. Sarcina probei in astfel de litigii revine angajatorului, insa e de preferat sa depuneti anexat cererii dvs. orice document care atesta sumele incasate ca si venituri in perioada de activitate la acea societate (ex. extrasul de cont daca plata se facea prin virament bancar).
In ceea ce priveste carnetul de munca acesta este "bunul dvs" si societatea nu poate refuza eliberarea acestuia.
Puteti rezolva aceasta problema printr-o sesizare la ITM.

Alte discuții în legătură

Nota lichidare bettyco bettyco In data de 25.09.2012 mi-am inaintat demisia fara preaviz si aceasta a fost acceptata.Sunt obligati sa-mi faca lichidarea sau trebuie sa inaintez eu o cerere ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca cu firma dointza dointza Buna ziua ! Sunt in litigiu de munca cu firma unde am lucrat pentru ca mi-a inchis cartea de munca cu o decizie falsa si am aflat dupa doua luni intamplator ... (vezi toată discuția)
Carte de munca huminiuc huminiuc Buna ziua, În anul 2006,luna august,mi-am dat demisia dintr-o societate comercială ;contractul individual de muncă încheiat cu această societate ... (vezi toată discuția)