avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nota lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nota lichidare

In data de 25.09.2012 mi-am inaintat demisia fara preaviz si aceasta a fost acceptata.Sunt obligati sa-mi faca lichidarea sau trebuie sa inaintez eu o cerere in acest scop? Daca da, puteti sa ma ajutati cu un exemplu de cerere de lichidare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:18, 30 Ianuarie 2013
Aceste hartii (nota de lichidare, adeverinta de vechime si decizia de incetare a contractului de munca) trebuie sa vi le dea ei.
Problema este ca ei nu dau aceste hartii.Un coleg de-al meu a facut cerere de acum 2 saptamani si inca nu a primit nimic .Ba din contra, ni s-a sugerat ca nici lichidarea nu o vom primi.Ce este de facut in acest caz?
@bettyco

Nota de lichidare este un document nereglementat juridic, practic angajatorul nu este obligat sa va intocmeasca aceasta nota...
Cand spuneti "nici lichidarea nu o vom primi" va referiti la drepturile salariale restante?
bettyco

Angajatorul are obligatia de a va comunica deciza de incetare a raportului de munca ... chiar daca in practica se foloseste nota de lichidare , aceasta - dupa cum s-a mai spus - nu are niciun suport juridic ...

Daca doriti , faceti o cerere catre angajator prin care ii solicitati sa va elibereze decizia de incetare a c.i.m., adev. de vechime si adev pentru somaj.
Exact la acest lucru ma referea, la drepturile salariale

Alte discuții în legătură

Incetare cim si neplata salarii utilizator32 utilizator32 Buna ziua, Am fost angajata la o firma, de curand a incetat CIM cu acordul partilor dar nu mi-am primit salariul pe ultimele luni. La incetarea CIM-ului am ... (vezi toată discuția)
Nota de lichidare gespa gespa Mi-am incetat activitatea la o societate comerciala la expirarea contractului individual de munca, am primit decizia de incetare si am devenit somer. La ... (vezi toată discuția)
demisie fara preaviz, care nu a fost acceptata kat1975 kat1975 Daca o persoana si-a dat demisia fara preaviz, pe motiv ca angajatorul nu si-a respectat indatoririle din contractul de munca (neefectuare concediu), mai poate ... (vezi toată discuția)