avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu de munca cu firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu de munca cu firma

Buna ziua ! Sunt in litigiu de munca cu firma unde am lucrat pentru ca mi-a inchis cartea de munca cu o decizie falsa si am aflat dupa doua luni intamplator ,de fapt inca mai lucram , intrebarea mea este daca firma isi anunta falimentul eu imi pot recupera salariu restant si indemnizatia de concediu?Cum se procedeaza in acest caz ? Am aflat ca cealalta persoana angajata a primit somaj deci se inchide firma.
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 09:04, 10 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Din pacate trebuie sa va spun ca singura solutie de a va recupere salariile este cea judecatoreasca. Actionati firma in judecata si asta cat mai repede !
pentru salariile restante trebuie sa actionati in judecata societatea la care lucrati. daca inca societatea la care lucrati nu este inchisa, in faliment, cu activitatea suspendata, face o sesizare la ITM aratind care este problema dv. daca in urma sesizarii problema salariilor se rezolva nu mai are rost sa actionati societatea in judecata, daca insa nu primiti salariile, solicitati sfaturile unui avocat. pentru cazul in care societatea intra in faliment, aveti posibilitatea de a va recupera sumele datorate cu titlu de salarii, indemnizatii de concediu, etc, in baza unei cereri adresata administratorului judiciar sau lichidatorului, dupa caz. pentru falsul in ceea ce priveste decizia de care faceti vorbire va puteti adresa parchetului cu o plingere.
Pentru recuperarea drepturilor salariale restante aveti posibilitatea sa va adresati instantei de judecata. In speta competenta apartine Tribunalului, iar litigiu fiind de munca este scutit de taxa de timbru si timbru judiciar.
Si nu ar fi rau sa vedeti si ce inscrisuri au stat la baza incetarii contractului de munca. Inclin sa cred ca este vorba despre o demisie....si in acest caz ne aflam si in fata unui concurs de infractiuni, respectiv fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals. De aceea aveti posibilitatea sa sesizati si organul de urmarire penala.
dointza a scris:

Buna ziua ! Sunt in litigiu de munca cu firma unde am lucrat pentru ca mi-a inchis cartea de munca cu o decizie falsa si am aflat dupa doua luni intamplator ,de fapt inca mai lucram , intrebarea mea este daca firma isi anunta falimentul eu imi pot recupera salariu restant si indemnizatia de concediu?Cum se procedeaza in acest caz ? Am aflat ca cealalta persoana angajata a primit somaj deci se inchide firma.
Multumesc anticipat !

Sunteti in litigiu de munca pentru "decizia falsa", pentru declansarea starii de faliment este o procedura,iar in situatia dvs. ar trebui sa consultati un avocat pentru ca se nasc mai multe probleme,iar lucrurile se complica putin.
Este un litigiu de munca in derulare,pare a se ivi si unul civil si cred ca si unul penal.
Nu este o demisie ci o "declaratie " asa e denumita de cei de la firma si cred ca se voia o cerere de incetare pentru ca cartea de munca este inchisa cu art 55 b din CM, mentionez ca in urma sesizarii la ITM am inaintat procesul de recuperare a salariului si repunerea in functie cat si plata salariilor pana in prezent.

Alte discuții în legătură

Tribunalul muncii dana dragomanu dana dragomanu patronul la care am lucrat nu mai vrea sa.mi plateasca salariul pe ultima luna lucrata. mi.am dat demisia la zi pe motiv ca nu i.mi respecta orarul de munca. o ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului danutz69 danutz69 Sunt in situatia de a nu fi primit salariul aferent ultimelor 3 luni , iar angajatorul find un ong vine cu tot felul de justificari mai mult sau mai putin ... (vezi toată discuția)
Neplata/intarzierea salariilor din lipsa de bani a angajatorului GabrielaT GabrielaT Buna ziua, Aduc in discutie o problema de maxima importanta pentru angajatii firmei la care lucrez. Incepand cu luna decembrie 2008, cand au fost concediati ... (vezi toată discuția)