avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariului

Sunt in situatia de a nu fi primit salariul aferent ultimelor 3 luni , iar angajatorul find un ong vine cu tot felul de justificari mai mult sau mai putin acoperite , privind intarzierea salariului .Va rog sa-mi spuneti , care ar fi sanctiunea aplicata de itm daca as sesiza acest lucru sau care ar fi metoda pe care trebuie sa aplic pentru a-mi castiga drepturile .
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:11, 8 Martie 2011
1. Puteti face o sesizare la ITM pentru nerespectarea contractului individual de munca (privind plata salariului la o anumita data). ITM va face un control si va constata cele spuse de dvs. dar nu va putea obliga pe angajator sa va platesca banii.
2. Va trebui sa actionati in instanta pe angajator, la Tribunalul din judetul in care domiciliati sau aveti resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
Sesizati Inspectia Muncii, for superior ITM-ului. Vor veni in control, vor stabili masuri pentru angajator si un termen in care trebuie sa prezinte dovada indeplinirii masurilor.
In paralel sau ulterior puteti chema angajatorul in instanta pentru neplata drepturilor salariale cuvenite.
Trebuie sa mergeti la Tribunalul pe raza caruia dvs sau angajatorul aveti / are sediul sau domiciliul.
Puteti sesiza si ITM-ul si instanta de judecata (Tribunalul).
ITM-ul ii va pune in vedere sa va achite drepturile salariale restante, iar in caz de neindeplinire a acestei masuri il va sanctiona cu amenda, dar nu il poate obliga sa va achite aceste drepturi.
Instanta de judecata, prin hotararea pronuntata il obliga sa va achite aceste drepturi, iar in caz de refuz, angajatorul va raspunde penal.
ce pot face sa imi recuperez salariul in cazul unui CIM cu timp partial 2 ore, despre care am aflat ca defapt nu a fost inregistrat la itm #-o ...
pentru neplata salariului trebuie sa va adresati instantei de judecata este singura competenta sa va solutioneze problema si in plus acest demers nu va costa nimic.

Alte discuții în legătură

Demisie, recuperare salariu MARIUS5 MARIUS5 Buna ziua, Am si eu citeva probleme referitoare la angatorul la care sunt. Cum pot sa imi recuperez drepturile salariale, angajatorul neplatind drepturile ... (vezi toată discuția)
Refuz control itm bucuresti CFB CFB Buna ziua, Am de recuperat 6 salarii de la fostul angajator, care refuza nejustificat sa mi le plateasca. In aceste conditii mi-am dat demisia, cf. 81 pct.8 ... (vezi toată discuția)
Salariu blackbeautybrother blackbeautybrother 1. Cum este posibil ca un angajator sa poata sa plateasca (chiar partial) drepturi salariale aferente lunii ianuarie si sa nu plateasca drepturile salariale ... (vezi toată discuția)