avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

buna ziua.am probleme legate de fostul loc de munca.am incetat activitatea in luna decembrie cu acordul ambelor parti si de atunci tot astept plata salariului pe ultima luna,respectiv noiembrie si eliberarea cartii de munca.motivele..multiplede la lipsa timpului de a se ocupa de acesta problema pana la justificari cum ca nu as fi predat niste situatii de lucru.cum as putea rezolva aceste probleme?inca un aspect...salariu de pe cartea de munca nu coincide cu cel pe care il luam si niciodata nu am semnat un stat de plata.va multumesc
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 16:07, 5 Februarie 2010
nu am primit decizia cu privire la incetarea contractului de munca.aceasta decizie imi este necesara la itm pentru eliberarea cartii de munca?
imradu a scris:

nu am primit decizia cu privire la incetarea contractului de munca.aceasta decizie imi este necesara la itm pentru eliberarea cartii de munca?



ITM-ul nu va elibera cartea de munca pana, cand firma unde ati lucrat, nu va depune decizia de incetare. Mergeti la ITM si cereti cartea de munca, daca v-o da inseamna ca au primit decizia de incetare a contractului si atunci va trebui ca angajatorul sa va dea si dumneavoastra un exemplar cu stampila/viza de la ITM in original.
Depuneti la angajator o cerere in care solicitati drepturile salariale restante pana in data x, in caz contrar veti face sesizare la ITM (sa pastrati si dumneavoastra o copie a cererii cu nr de inregistrare de la firma, pentru a o avea ca dovada la ITM si in instanta). Poate se grabesc sa va acorde drepturile. Daca nici asa nu obtineti nimic, atunci apelati la instanta.
Bafta
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2010
lorelayold76, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota lichidare bettyco bettyco In data de 25.09.2012 mi-am inaintat demisia fara preaviz si aceasta a fost acceptata.Sunt obligati sa-mi faca lichidarea sau trebuie sa inaintez eu o cerere ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca cu firma dointza dointza Buna ziua ! Sunt in litigiu de munca cu firma unde am lucrat pentru ca mi-a inchis cartea de munca cu o decizie falsa si am aflat dupa doua luni intamplator ... (vezi toată discuția)
Carte de munca huminiuc huminiuc Buna ziua, În anul 2006,luna august,mi-am dat demisia dintr-o societate comercială ;contractul individual de muncă încheiat cu această societate ... (vezi toată discuția)