avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare cm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare cm

Buna seara.pana acum 4zile am lucrat la o firma pe perioada determinata.mi sa inchis cm cu art 56j si pot sa benificiez de somaj .dar la lichidare nu mi sa dat nici o hirtie.nu trebuia ca sa mi dea decizia de lichidare? iar dupa cartea de munca a zis ca dupa 30 de zile sa merg dupa ea?de ce dureaza atata deoarece eu in 30 de zile trebuie sa depun dosarul la somaj.va multumesc.ce ma sfatuiti sa fac ca sa pot sa imi depun dosarul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:31, 17 Februarie 2010
Mergeti la ITM si va puteti ridica carnetul de munca singur ....
zilele astea pot sa merg.
Va duceti la inspectorul la care este ariondat fostul angajator si ii spuneti ca doriti carnetul de munca intrucat doriti sa va inscrieti la somaj ... De asemenea, de la angajtor va trebuie adeverinta pentru somaj ... este un formular tipizat pe care il puteti lua de la AJOFM.
Pentru a beneficia de indemnizatia de somaj trebuie sa fi lucrat cel putin 12 luni din ultimele 24.
Daca indepliniti aceasta conditie adresativa societatii unde ati lucra pt. a va elibera anexa 14 ( adeverinta de somaj ).
Trebuie sa face o gramada de formalitati.
De la ITM nu veti primi nici un carnet de munca daca angajatorul se ocupa de complectarea si gestionarea carnetelor de munca.

Alte discuții în legătură

Carte de munca cire35 cire35 Buna ziua.am fost angajat pe perioada determinata.iar cei de la resurse umane au zis ca numai in luna martie sau aprilie sa merg dupa cm. iar cm mi sa inchis ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de somaj lise lise Buna ziua.in data de 15-02-2010 mi sa inchis cm cu art 56 j de ci benificiez de somaj.in data de 08-02-2010 am dus la biroul de resurse umane de la firma ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa indemnizatie cata_lya cata_lya pot intra in somaj dupa ce au trecut cele 24 de luni de indemnizatie? si daca firma la care am lucrat nu mai exista ce pot face in situatia asta? (vezi toată discuția)