am inteles acest aspect, insa cititnd mai departe, acest lucru este contrazis :
Delimitarea se face in functie de conditiile stabilite prin art. 125 1 �Semnificatia unor termeni si expresii� alin. (3) lit. b) din Codul fiscal. Astfel, pentru a fi considerat nou, un mijloc de transport auto trebuie sa indeplineasca una din urmatoarele doua conditii alternative:
1. sa nu fi fost livrat cu mai mult de 6 luni de la data intrarii in functiune;
2. sa nu fi efectuat deplasari care depasesc 6.000 km.
Aceste conditii au fost de asemenea preluate ca atare din Directiva nr. 112 a Comunitatii Europene, art. 2 pct. 1 si 2 lit. b). In situatia in care un mijloc de transport nu indeplineste una din cele doua conditii, este considerat vechi, deci second-hand.
dar in situatia in care am o masina de o luna, iar masina are peste 100000 de km la bord, tot masina noua este considerata?
mi-am cumparat o masina prin contract vanzare-cumparare de la un roman stabilit in italia ce o avea de 3 luni cumparata de la o reprezentanta. la inmatricularea in romania, la anaf mi s-a cerut factura de la cumpararea initiala pt a-mi calcula tva-ul. trebuie sa platesc in tara tva-ul din moment ce automobilul a fost achizitionat pentru si de la persoana fizica, iar la bord are peste 6000 de km deci nu mai este autovehicul nou?