avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva autoturism
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva autoturism

mi-am cumparat o masina prin contract vanzare-cumparare de la un roman stabilit in italia ce o avea de 3 luni cumparata de la o reprezentanta. la inmatricularea in romania, la anaf mi s-a cerut factura de la cumpararea initiala pt a-mi calcula tva-ul. trebuie sa platesc in tara tva-ul din moment ce automobilul a fost achizitionat pentru si de la persoana fizica, iar la bord are peste 6000 de km deci nu mai este autovehicul nou?
Cel mai recent răspuns: ContSters219606 , utilizator 22:18, 20 August 2011
Potrivit prevederilor din art. 125 indice1 Cod fiscal un autoturism nou este acel autoturism care indeplineste una din urmatoarele 2 conditii: (1) sa nu fi fost livrat cu mai mult de 6 luni de la data intrarii in functiune, sau (2) sa nu fi efectuat deplasari care depasesc 6.000 km.
Atentie, conditiile nu sunt cumulative.
Deci, chiar daca masina are peste 6000 de km, indeplineste prima conditie.
am inteles acest aspect, insa cititnd mai departe, acest lucru este contrazis :
Delimitarea se face in functie de conditiile stabilite prin art. 125 1 �Semnificatia unor termeni si expresii� alin. (3) lit. b) din Codul fiscal. Astfel, pentru a fi considerat nou, un mijloc de transport auto trebuie sa indeplineasca una din urmatoarele doua conditii alternative:
1. sa nu fi fost livrat cu mai mult de 6 luni de la data intrarii in functiune;
2. sa nu fi efectuat deplasari care depasesc 6.000 km.
Aceste conditii au fost de asemenea preluate ca atare din Directiva nr. 112 a Comunitatii Europene, art. 2 pct. 1 si 2 lit. b). In situatia in care un mijloc de transport nu indeplineste una din cele doua conditii, este considerat vechi, deci second-hand.

dar in situatia in care am o masina de o luna, iar masina are peste 100000 de km la bord, tot masina noua este considerata?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2011
ContSters219606, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditia ca o masina sa fie considerata noua dodoambra dodoambra Buna ziua Eu nu am inteles foarte bine sintagma : ca o masina sa fie considerata noua de fisc, trebuie sa aiba mai putin de 6 luni de la prima inmatriculare ... (vezi toată discuția)
Rambursare tva pf JolieCont JolieCont O persoană fizică cu domiciliul în România, vinde în 15 iunie 2007 un autoturism în valoare de 30000 lei unei persoane fizice din Ungaria. Autoturismul ... (vezi toată discuția)
Achizitionare auto second hand germania,conditiile pentru auto second hand cindeamihai cindeamihai Buna ziua! Intentionez sa achizitionez un automobil din Germania si doresc sa aflu cat mai exact ce insemna auto second hand.Masina este 2011 luna a 6 ... (vezi toată discuția)