avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate valentin82

Activitate valentin82

Răspuns la discuția demisia in perioada de proba
sunt in perioada de proba, am contract pe 2 ani, in primul an treb sa dau 5000 de euroiar in al doilea an 2500, daca plec in perioada de proba trebuie sa mai platesc suma respectiva ??? cum ar fii mai bine sa procedez ???
din raspunsul dumneavoastra sa inteleg ca este ilegal ce scrie in contract si anume :
"alte clauze:
a) perioada de proba este de 6 luni. pe perioada sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta numai printr-o notificare scrisa, la initiativa oricarei dintre parti.insa nu se vor putea eluda prevederile actului aditional referitor la formarea profesionala"
si actul aditional:
"7. salariatul va fi obligat la plata cheltuielilor privind formarea sa profesionala in situatia in care, din culpa sa exclusiva, contractul individual de munca inceteaza in 3 ani de la data incheierii acestuia;"
in actul aditional doar atat face referire la plata specializare restul tine de locul unde se face si altele
multumesc anticipat
salutare
am si eu o intrebare: in contractul de munca scrie ca in perioada de proba, 6 luni, pot fii concediat fara sa fiu anuntat si obligat la plata specializari pe care am efectuato in germania, 5000 euro. este corect asta sau legal ??? mie nu mi se pare corect sa platesc suma respectiva daca voi fii concediat in perioada de proba. pentru ca in perioada respectiva mi se verifica capacitatea de adaptare la locul de munca.