avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia in perioada de proba

Sunt angajat al unei firme din Bucuresti, sunt inca in perioada de proba (nu a trecut o luna de la angajare) si nu imi place ceea ce fac..... sau mai bine zis nu este ceea ce vreau eu..... asadar vreau sa plec. Trebuie sa urmez pasii standard in cazul unei demisii ( depunerea demisiei, preavizul de 15 zile calendaristice) sau fiind in perioada de proba se poate proceda si altfel. Mentionez ca mi s-a facut un contract individual de munca pe perioada determinata de 6 luni.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 09:28, 2 Noiembrie 2007
Am uitat sa mentionez ca nu am facut examenul medical necesar la angajare si am inteles ca acest lucru determina nulitatea contractului de munca semnat. Ma poate ajuta acest lucru sa nu mai lucrez 15 zile cat e perioada de preaviz?
dar cine te obliga sa te mai duci daca nu vrei?
daca depui demisia si ceilalti sunt de acord, se poate incheia contractul cu data convenita de parti; daca depui demisia si-i anunti ca nu vei mai veni, ei ar trebui sa-si faca un mic calcul si sa-ti dea voie sa pleci cand vrei.
daca depui demisia si nu mai te duci, vor trebui sa-ti inchida contractul de munca prin aplicarea unei sanctiuni disciplinare pentru absente nemotivate, dar procedura in sine este prea laborioasa si costisitoare ca sa se complice cu chestia asta.... asa ca sigur vor fi de acord cu decizia ta.
cei care nu ar fi de acord ar face-o din ratiuni pur personale si subiective ( rautate) si ar determina probabil si alte sicane ( uite- nu-i adeverinta, cartea de munca s.a.)
decizia este insa a ta, nimeni nu poate fi obligat sa munceasca.....
Citeste articolul 73.alin. 2 din Codul Muncii. In perioada de proba poti inceta contractul de munca fara preaviz. Cred ca este politicos sa faci o informare catre angajator prin care sa ii spui ca incepand cu data de ...(a doua zi, de exemplu) nu mai vii, contractul de munca incetand. Neefectuarea controlului medical la angajare reprezinta anularea contractului de munca dar este o nulitate relativa. Nu intru in detalii aici.
Demisia este un act unilaterla de vointa al angajatului. Angajatorul nu trebuie sa fie de acord cu demisia angajatului asa cum spunea cineva mai sus. Sper ca raspunsul acesta iti rezolva problema.
in art. 73 se vorbeste de cazuri de concediere. Se aplica si in cazul demisiei?
Anunta angajatorul ca nu vrei sa mai lucrezi si ca nu ai de gand sa aduci certificatul medical, caz in care c.i.m. este nul de drept conform art. 27 din C.muncii.

Alte discuții în legătură

Cat timp este valabila o demisie? ancaoroian ancaoroian Am depus demisia in data de 24 iunie. Angajatorul nu mi-a dat nr. de inregistrare, dar mi-a spus ca o aproba doar daca trec articol 79, pct. 7 din codul ... (vezi toată discuția)
Demisia la zi? anelice anelice As dori sa stiu daca pot sa-mi prezint demisia la zi fara preaviz. (vezi toată discuția)
Perioada de proba alex_blue alex_blue Buna ziua, In calitate de angajat, am dreptul sa cer la incheierea contractului individual de munca o perioada de proba? Daca da, in timpul acestei perioade ... (vezi toată discuția)