avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia la zi?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia la zi?

As dori sa stiu daca pot sa-mi prezint demisia la zi fara preaviz.
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 23:44, 4 Mai 2011
Art. 79.-din codul muncii
((4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

Concluzionand puteti demisiona fara preaviz daca angajatorul a incalcat obligatiile asumate in CIM su daca angajatorul doreste sa renunte la termenul de preaviz.
Multumesc pentru raspuns. As dori sa mentionez faptul ca eu am semnat angajarea in data de 1 aprilie anul acesta si azi am anuntat superiorii ca doresc sa-mi scriu demisia fara preaviz. Sa inteleg ca euin aceasta perioada am fost in perioada de proba care nu poate fi mai mare de 45 de zile calendaristice. Iar Art. 31 alin. 4 din noul Cod al Muncii devine alin. (3) se modifică şi va avea următorul
cuprins: Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de
muncă poate înceta numai printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi.
Deci pot sa-mi prezint demisia la zi fara remuscari
In acest caz-perioada de proba- nu este vorba despre demisie, este vorba doar despre notificare.
Cand ati semnat CIM in data de 1 aprilie erau prevazute la perioada de proba fie maxim 30 zile calendaristice pentru functiile de executie, fie maxim 90 zile la functiile de conducere.
Verificati in contract cat a mentionat angajatorul la perioada de proba.
Daca sunteti inca in perioada de proba si doriti sa incetati raporturile de munca cu angajatorul respectiv, este suficienta acea notificare scrisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare de demisie tirla tirla mi-am depus o notificare de demisie fara preaviz si am fost amenintata ca o sa suport consecintele ca nu am plecat cu preaviz.Ce mi se poate ... (vezi toată discuția)
Demisia cristinaudroiu78 cristinaudroiu78 buna ziua,am si eu o intrebare,se poate ca eu care doresc sa-mi dau demisia,sa pot fi obligat sa o dau fara perioada de preaviz?va multumesc (vezi toată discuția)