avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia in perioada de proba

Sunt angajat al unei firme din Bucuresti, sunt inca in perioada de proba (nu a trecut o luna de la angajare) si nu imi place ceea ce fac..... sau mai bine zis nu este ceea ce vreau eu..... asadar vreau sa plec. Trebuie sa urmez pasii standard in cazul unei demisii ( depunerea demisiei, preavizul de 15 zile calendaristice) sau fiind in perioada de proba se poate proceda si altfel. Mentionez ca mi s-a facut un contract individual de munca pe perioada determinata de 6 luni.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 09:28, 2 Noiembrie 2007
va multumesc pentru raspunsuri sa vad ce am sa fac.
Ma bucur ca am gasit oameni dispusi sa te ajute in aceasta comunitate!
Salutare....
am o mica rugaminte, defapt am o intrebare:
-am depus demisia in prima zi dupa perioada de proba, perioada de proba fiind de 90 de zile, cim este semnat in data de 01.08.2007, teoretic 90 de zile inseamna data de 29.10.2007, nestiind ca pot depune doar o simpla scrisoare de info., angajatorul mi-a zis ca doar demisie...ok!.
-am depus-o in data de 30.10.2007, intra in discutia referitoare la proba sau nu?
aaaaaaaaaaaaa
1. am uitat inca nu s-a aprobat demia mea, am eu ceva de castigat? adica: au trecut 3 zile si nu mi-sa dat nici un raspuns, demisia s-a trimis prin fax si mail? originalul e la mine nu mi-au zis ca trebuie sa le duc originalul.....nu am mai vb cu ei ....incerc sa dau de ei dar cica nu sunt in birou sau disponibili?
2. am functie de admin. sunt obligat cumva sa tin si contabilitate tinand cont de faptul ca nu avem angati pe post de contabil?

mercii mult.....astept ajutor va rog
Deoarece a trecut perioada de proba, este necesara demisia. Demisia nu se aproba, cel mult se accepta cu data depunerii si angajatorul poate renunta la preaviz.In cazul in care nu ati primit nici un raspuns veti efectua preavizul de 30 zile, avand o functie de conducere. (perioada este specificata si in CIM )Mai trebuie sa fie facuta si dovada depunerii demisiei ( adica "originalul" trabuia depus si luat un nr. de inregistrare) Acest formulr trebuia depus la secretariat sau la resurse umane, adica acolo unde se inregistreaza.

Art. 79. - (1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
(2) Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariatii cu functii de executie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
(6) in situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat nou nu s-a prezentat la serviciu in prima zi de lucru violeta54 violeta54 Buna ziua O persoana a semnat contractul de munca, am trimis REVISALUL, dar el ne-a anuntat ca nu se mai prezinta Cum fac incetarea contractului? Cu ce ... (vezi toată discuția)
Cat timp este valabila o demisie? ancaoroian ancaoroian Am depus demisia in data de 24 iunie. Angajatorul nu mi-a dat nr. de inregistrare, dar mi-a spus ca o aproba doar daca trec articol 79, pct. 7 din codul ... (vezi toată discuția)
Demisia la zi? anelice anelice As dori sa stiu daca pot sa-mi prezint demisia la zi fara preaviz. (vezi toată discuția)