george_neagu a scris:
Nu puteti sa spuneti ca sponsorizati pe cineva cu o suma si apoi sa-i retineti din ea o parte ca fiind suma de "recunoastere". Toate cheltuielile legate de acest contract le suportati separat, in afara sumei si in afara acelor conditii care reglementeaza din punct de vedere fiscal o sponsorizare.
Eu sunt cel sponsorizat, beneficiarul persoana fizica. Obtinerea licentei de pilot (pt ca e vb de raliuri) este inclusa in costurile acoperite de obiectul contractului.
nego_777 a scris:
Introduceti si cheltuiala respectiva in contract, reduceti valoarea sponsorizarii cu suma respectiva. Fiscal eu cred ca e ok sa o tratati tot ca sponsorizare.
Obiectul contractului acopera si cheltuielile cu licentierea sportiva (licentierea este si modalitatea de recunoastere care ma face eligibil ca persoana fizica pt a primi sponsorizare). Daca sunteti amabil sa ma lamuriti: ce ati vrut sa spuneti prin " reduceti valoarea sponsorizarii cu suma respectiva."? Contractul se face cu o suma mentionata, iar apoi acea suma eu trebuie sa o folosesc numai pt cheltuieli incluse incluse in obiectul contractului.
De fapt si de drept, intrebarea mea este: am voie sa justific o cheltuiala facuta inainte de semnarea contractului de sponsorizare, atata timp cat ea face obiectul contractului?
Ca sa fie mai simplu de inteles, imaginati-va ca mi-am cumparat echipament din bani proprii, iar apoi semnez cu un sponsor pt sustinerea activitatii sportive, iar contravaloarea echipamentului comparat din banii proprii o extrag din suma sponsorizata justificand evident cu bonuri si facturi acea suma. Am voie sa fac asta? Sau este obligatoriu ca toate cheltuielile din suma sponsorizata sa le fac numai dupa semnarea contractului si intrarea banilor in cont?