Buna seara. Am si eu o intrebare. Am o poprire pe salariu, care se vira de catre firma la care lucrez in contul BEJ. Din iulie 2018, firma mi-a tot oprit banii, dar nu i-a mai virat catre BEJ. Acestia mi-au pus poprire si pe conturi, astfel incat in octombrie mi-au fost popriti banii de 2 ori (o data de firma, si inca 30% din contul pe care il detineam). Am sunat la contabilitate si am explicat situatia, de aici mi s-a spus ca se va face referat si mi se vor restitui suma poprita de catre firma in luna septembrie (nu cea retinuta din cont, care a fost mult mai mare decat cea retinuta, deoarece aveam mai multi bani in cont decat 1 salariu). Firma este in insolventa, mi s-a spus ca banii opriti din iulie si pana in prezent sunt la "masa credala" si nu stiu ce implica asta si cum pot face ca banii sa ajunga ori la BEJ, ori in posesia mea pentru a-i vira catre BEJ, deoarece eu voi plati penalitati pentru ca banii nu s-au virat din iulie,
Va multumesc.
Buna seara. Am si eu o intrebare. Am o poprire pe salariu, care se vira de catre firma la care lucrez in contul BEJ. Din iulie 2018, firma mi-a tot oprit banii, dar nu i-a mai virat catre BEJ. Acestia mi-au pus poprire si pe conturi, astfel incat in octombrie mi-au fost popriti banii de 2 ori (o data de firma, si inca 30% din contul pe care il detineam). Am sunat la contabilitate si am explicat situatia, de aici mi s-a spus ca se va face referat si mi se vor restitui suma poprita de catre firma in luna septembrie (nu cea retinuta din cont, care a fost mult mai mare decat cea retinuta, deoarece aveam mai multi bani in cont decat 1 salariu). Firma este in insolventa, mi s-a spus ca banii opriti din iulie si pana in prezent sunt la "masa credala" si nu stiu ce implica asta si cum pot face ca banii sa ajunga ori la BEJ, ori in posesia mea pentru a-i vira catre BEJ, deoarece eu voi plati penalitati pentru ca banii nu s-au virat din iulie,
Va multumesc.
Multumesc pentru raspuns. Succesiunea a fost dezbatuta, fiecarui mostenitor legal i s-a dat certificatul de mostenitor si urmatorul pas era ca toti sa isi dea acceptul pentru vanzare. Cand s-a dezbatut succesiunea, pentru copilul interzis mama mea a fost curator acceptat de protectia copilului si cand a fost cu actele de la notar (certificatul de mostenitor) si i-a spus functionarei ca are nevoie de dispozitie pentru vanzare, functionara a spus ca nu ii da acea dispozitie pana cand nu face dovada ca acel copil are un alt domiciliu stabil. A spus clar ca acel copil are nevoie de un domiciliu si nu poate fi lasat in strada. Actul care i-a fost prezentat functionarea stipula clar ca partile au convenit sa vanda, au fost trecute si numele cumparatorilor si suma, deci totul depindea doar de acea dispozitie. Dupa vanzare, mama copilului putea achita avansul pentru o casa..
Buna seara. Am si eu o problema si nu stiu unde sa mai gasesc raspuns, sper sa gasesc la dv o indrumare macar.
Situatia sta in felul urmator: bunicul meu a decedat si s-a deschis succesiunea. Bunicul a avut 4 copii, unul a decedat si nu a avut mostenitori, unul a renuntat la succesiune din cauza ca nu avea bani sa achite, al treilea a decedat si in urma a ramas o sotie cu 2 copii, dintre care unul interzis prin lege si al patrulea copil fiind mama mea. Bunica este in viata, deci si ea beneficiaza de calitatea de mostenitor. Masa succesorala este formata dintr-un apartament cu 3 camere si o garsoniera. Copilul interzis are buletinul la apartament si de la protectia copilului ni s-a spus ca acel apartament nu se poate vinde pana cand copilul nu are un alt domiciliu. Problema e ca el practic nu sta acolo, mama lui este mutata cu chirie cu ambii copii si nu face niciun demers pentru a-i face mutatie copilului in alta parte.
Acum apartamentul este pe punctul de a fi scos la licitatie deoarece datoriile acolo depasesc 10.000 lei si daca nu reusim sa il vindem, vom pierde toti.
Cum putem face ca sa il vindem, daca protectia copilului nu ne da acceptul, chiar daca functionarei i s-a explicat situatia?
Va multumesc anticipat.
Buna ziua. Am si eu o problema a carei rezolvare nu o mai gasesc la DGASPC sect 3, de o luna ma tot plimba pe drumuri. In primavara 2015 am primit un pachet alimentar pentru persoanele cu venituri reduse. Actele au fost depuse in martie 2015, luna in care eu am fost in somaj si nu aveam alte venituri impozabile(am o adeverinta de venit de la ANAF din data de 05.03.2015 care atesta acest lucru). In data de 01.03.2015 mi-a incetat contractul de munca conform prevederilor 65(1) din Codul Muncii. De somaj am beneficiat din data de 09.03.2015 pana in data de 24.03.2015 cand m-am angajat. In momentul in care am depus actele la DGASPC absolut NIMENI nu mi-a spus ca trebuie sa depun si actele cu veniturile pe luna anterioara(iar acest fapt nu este stipulat nicaieri pe site-ul primariei sect 3 sau dgaspc) si eu am fost declarata eligibila pentru a primi ajutorul alimentar.
In luna septembrie 2016 am primit un plic care ma informa ca am de restituit suma de 120 lei reprezentand contravaloarea pachetului alimentar din primavara 2015 ca urmare a declararii unor venituri mai mici decat cele reale. Mentionez ca eu nu am declarat veniturile, ci am adus actele care mi s-au cerut (adeverinta de somaj, adeverinta de venit de la anaf care sa demonstreze ca nu am venituri) si nuNU am fost informata ca trebuie sa declar si veniturile din luna februarie(venituri care au ajuns la suma de 1800 lei brut deoarece am avut lichidarea si plata concediului neefectuat la firma respectiva). Cand am primit scrisoarea, am fost la DGASPC sa ma informez i mi s-a spus ca am fost gasita cu venituri de 1800 lei pe FEBRUARIE si sunt buna de plata. Le-am aratat ca in momentul in care eu am depus actele nu aveam venituri si ca nicaieri nu scrie ca trebuie sa declar veniturile pe luna anterioara depunerii cererii si ca parerea mea e ca in momentul in care am depus actele trebuia sa fiu informata ca lipsesc acte cu privire la luna anterioara, nu sa fiu declarata eligibila. Au spus ca se vor informa cu privire la problema mea si ca ma vor contacta in 2-3 zile. Acest lucru nu s-a intamplat, am fost eu iar dupa o saptamana si mi-au spus ca inca nu stiu nimic concret si sa astept sa ma contacteze dansii. Am mai asteptat alte doua saptamani, iar astazi (06.10.2016) cand m-am prezentat din nou mi-au spus ca eu sunt vinovata ca nu am adus actele pentru veniturile din februarie, ca sunt buna de plata si daca nu platesc este problema mea (asta in conditiile in care eu aveam termen 30 zile sa platesc iar doamnele de la DGASPC m-au plimbat 30 zile pe drumuri). Va rog sa ma lamuriti a cui este vina in acest caz. Pe site-urile DGASPC si Primarie sect 3 nu scrie nicaieri ca actele trebuie sa dovedeasca veniturile din luna ANTERIOARA depunerii actelor.
Va multumesc anticipat
Nu s-a facut recurs, asa ca nu stiu ce ar mai trebui sa urmaresc pe portal. Eu nu am spus ca banii nu vor fi platiti, ci doar ca pe sentinta nu e trecut un termen sau un cont in care sa fie depusi banii.
Buna ziua! Am revenit cu cateva intrebari. A venit astazi sentinta acasa, pe sentinta scrie "cu drept de recurs" dar nu scrie in cate zile se poate face recursul. De asemenea, nu scrie unde si in cat timp trebuie platiti cei 260 lei (onorariu avocat din oficiu). Ce se intampla daca acesti bani nu sunt platiti la timp? Ajung la impozit sau se executa silit? Multumesc frumos!
Am face recurs maine, dar din toate persoanele care au fost martore la incidente niciuna nu vrea sa vina sa depuna marturie, stiind ce fel de persoane sunt. In cererea facuta la Parchet a fost specificat ca sectia de politie din raza careia aprtinem cunoaste sesizarile multiple facute la cele trei adrese (a mamei, a bunicii si a lor) dar la Judecatorie nu a contat.
Instanta s-a pronuntat in data de 28.09, citatia a fost emisa la data de 26.09 si adusa acasa de o doamna pe data de 27.09, intr-un plic fara nicio data. Eu eram impreuna cu mama cand a venit doamna si mama a intrebat-o daca are nevoie de martori sau avocat si doamna i-a spus ca nu si ca daca nu da de cei doi frati sa le inmaneze citatiile se va judeca in lipsa. Asta a fost tot. Inregistrarea la Parchet s-a facut in data de 15.09. Solutia pe scurt: "Ia act de renunţarea la cererea formulată reclamanta. Obligă reclamanta la plata către stat a sumei de 260 lei reprezentând onorariul avocatului din oficiu desemnat pârâtului, suportat din fondurile Ministerului de Justiţie. Cu drept de recurs. Pronunţată în şedinţă publică azi, 28.09.2016. "
Va mutumesc!
Buna ziua. Am si eu o problema si nu prea stiu cum sa o rezolv, orice sfat mi-ar fi de mare ajutor. Mama mea este hartuita, amenintata si injurata des de catre doi dintre fratii ei. A facut multiple sesizari la politie, dar mare lucru nu s-a rezolvat (amenzi pe care ei oricum nu le platesc). Ultima oara, politistul de proximitate i-a spus sa faca un ordin de restrictie, sa mearga la parchetul de pe langa judecatoria sector 3 si sa spuna tot ce se intampla. Cu 24 ore inainte de proces, o doamna i-a adus citatia acasa, spunandu-i mamei mele ca nu are nevoie de avocat sau martori. Cand s-a prezentat la Judecatorie, grefiera i-a spus ca are nevoie de martori, ea nu a mai avut de unde sa aduca intr-o ora martori si oricum toate persoanele care au fost martore nu s-ar baga sa depuna marturie deoarece fratii ei terorizeaza la propriu trei locatii (blocul lor, blocul mamei si blocul bunicii, venind bauti si fiind foarte scandalagii, amenintand pe oricine).
La infatisare, a fost prezenta o avocata din partea lor (din oficiu, asa scrie la dosar) si unul dintre frati, care a venit cu o intampinare in care spunea ca tot ceea ce a declarat mama mea nu este adevarat, ca el e de buna credinta, ca nu se leaga de ea pe strada, demontand rand pe rand fiecare acuzatie. Avocata a cerut ca dosarul sa fie inchis din lipsa de martori si probe si acum mama este nevoita sa plateasca si onorariul avocatei din oficiu, in cuantum de 260 lei. Nu stie ce si cum sa mai faca, fratii ei o terorizeaza in continuare, ii rad in nas, ea plange ca dupa ce ca este terorizata, hartuita, injurata si amenintata mai trebuie sa si plateasca dupa urma lor. Ce e de facut? Multumesc anticipat!