avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Activitate y2korn

Activitate y2korn

buna ziua. in data de 30 mai 2011 am fost sanctionat contraventional pt alcoolemie (0.33%) si mi-a fost suspendat permisul pt 3 luni (+ 30 de zile in cazul picarii examenului respectiv sau neprezentarii la examen). in data de 21 august 2011 am circulat cu masina. eram stationat la semafor cand am fost tamponat in spate de un taxi. la 2 minute a aparut echipajul de politie si a inceput investigarea accidentului. in taxi erau 3 pers, una dintre ele fiind transportata la spital pt buza si nas spart (nimic grav). politia mi-a spus ca nu ma pot acuza pt vatamare corporala, sa nu-mi fac griji. pe de alta parte mi s-a intocmit dosar in vederea urmaririi penale. nu stiu ce presupune acest dosar. daca trebuie sa-mi angajez avocat, care sunt consecintele, daca se poate renunta la el sau daca dupa o perioada scap de el (desi eu stiu ca nu se poate). ar mai fi si asigurarea. nu stiu daca-mi pot repara masina cu permisul suspendat cand s-a produs accidentul. dosarul a fost intocmit azi la politie udriste. ce pot face? sunt pasi premergatori instantei? sa ma duc la politie sa vb cu cineva? si daca da, ce sa vb?