avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident cu permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident cu permis suspendat

buna ziua. in data de 30 mai 2011 am fost sanctionat contraventional pt alcoolemie (0.33%) si mi-a fost suspendat permisul pt 3 luni (+ 30 de zile in cazul picarii examenului respectiv sau neprezentarii la examen). in data de 21 august 2011 am circulat cu masina. eram stationat la semafor cand am fost tamponat in spate de un taxi. la 2 minute a aparut echipajul de politie si a inceput investigarea accidentului. in taxi erau 3 pers, una dintre ele fiind transportata la spital pt buza si nas spart (nimic grav). politia mi-a spus ca nu ma pot acuza pt vatamare corporala, sa nu-mi fac griji. pe de alta parte mi s-a intocmit dosar in vederea urmaririi penale. nu stiu ce presupune acest dosar. daca trebuie sa-mi angajez avocat, care sunt consecintele, daca se poate renunta la el sau daca dupa o perioada scap de el (desi eu stiu ca nu se poate). ar mai fi si asigurarea. nu stiu daca-mi pot repara masina cu permisul suspendat cand s-a produs accidentul. dosarul a fost intocmit azi la politie udriste. ce pot face? sunt pasi premergatori instantei? sa ma duc la politie sa vb cu cineva? si daca da, ce sa vb?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:42, 22 August 2011
Veti fi chemat, va prezentati atunci cu un avocat.
Pt vatamare si accident e vinovat soferul masinii care v-a lovit, iar dvs aveti dosar penal si sunteti cercetat pt ca ati condus fara sa aveti acest drept.
Urmarirea penala este pentru conducerea autoturismului para permis (suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada este tocmai scopul retinerii initiale a permisului). Deci este absolut necesar sa va angajati un aparator (avocat) care sa va ajute in acest caz.
In ceea ce priveste accidentul in care ati fost implicat, este corect ce v-au spus organele de cercetare. Nu puteti fi acuzat de vatamare corporala.
Luati legatura cu un avocat caruia ii veti povesti exact cele relatate aici, iar acesta va va sfatui ce sa faceti.
Succes
Dosarul penal care vi s-a intocmit este pentru conducere cu permisul suspendat...urmeaza sa va angajati un avocat care sa va sfatuiasca pe toata durata cercetarilor si a procesului in sine. Veti primi probabil o amenda sau o pedeapsa cu suspendare - in principiu, in functie de antecedente si de atitudinea pe care o veti adopta fata de organele de ancheta si fata de instanta de judecata!
Ultima modificare: Luni, 22 August 2011
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Fara avocat va fi geu sa razbiti in situatia dv. Deci va trebuie sa va reprezinte si sa va ajute un specialist in drept. Va recunoasteti vina de a fi condus masina fara permis si promiteti sa nu se mai intample si puteti beneficia de o reducere cu 1/3 din pedeapsa.In ce priveste reparatia masinii dv ea trebuie facuta pe polita RCA a taximetristului. Mergeti urgent la asiguratorul lui RCA si deschideti dosar de dauna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de masina ianis52 ianis52 am facut accident cu o masina NEINMATRICULATA am avariat masina si iam rupt piciorul la unu de vreo 32 de ani treaba e ca omul acesta este handicap de gradul 1 ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala a autorului, victima nu are vatamari corporale martinicas martinicas Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident din care am scapat fara vatamari corporale. Autorul accidentului a fost declarat de Politie celalalt conducator ... (vezi toată discuția)
Neinceperea urmaririi penale lucitheman lucitheman ce se intampla cu permisul de conducere retinut pt conducere in stare de ebrietate daca se da nup (vezi toată discuția)