avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... neinceperea urmaririi penale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

neinceperea urmaririi penale

ce se intampla cu permisul de conducere retinut pt conducere in stare de ebrietate daca se da nup

Daca aceasta solutie nu este atacata,permisul se returneaza titularului.
te duci la politie unde faci o cerere tip ,copie CI plus inca ceva acte pe care nu le mai stiu sigur si ti se inapoiaza permisul in maxim o saptamana.
va multumesc.dar daca a inceput urmarirea penala si se dispune incetarea urmaririi penale?
ce se intampla cu permisul de conducere?
Ultima modificare: Marți, 3 August 2010
lucitheman, utilizator
lucitheman a scris:

va multumesc.dar daca a inceput urmarirea penala si se dispune incetarea urmaririi penale?
ce se intampla cu permisul de conducere?



De asemenea,daca solutia nu se ataca,permisul este inapoiat titularului.
Permisul se restituie , in principiu .

Dar ,atat ptr neinceperea urmaririi penale cat si ptr incetarea urmaririi penale , permisul de conducere se suspenda de catre seful politiei rutiere , ptr o perioada de 90 zile , DOAR daca savarsind acea fapta ptr care este cercetat penal , s-a incalcat o regula de circulatie ptr care se prevede suspendarea dreptului de conducere , conform art 103 din OUG 195/2002 , astfel :

Art.103. - (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.

Alte discuții în legătură

Nup pentru refuz de probe biologice, recuperare permis ContSters179979 ContSters179979 Buna ziua. Am fost cercetat pt. \\"refuz de probe bilogice\\"(eu ma aflam la volan,cu motorul oprit,sub influenta bauturilor alcoolice,fara sa conduc). Dupa ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala bogdan2478 bogdan2478 buna ziua.in 2010 am produs un accident de circulatie,in urma caruia am accidentat o persoana.dupa 3 ani am reusit sa ma inteleg cu victima,iar acum s-a ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru 7 luni??? ciresel ciresel Buna ziua! Am avut un accident in primavara,accidentand un pieton ce traversa regulamentar pe trecerea de pietoni.In urma probelor de sange mi a iesit ... (vezi toată discuția)