Ca sa ma deconectez mi se cer urmatoarele:
1. hotarare a adunarii generale
2. acordul vecinilor cu pereti comuni
3. proiect de redimensionare a instalatiei termice
Intrucat trebuie sa depun aceste documente pana la sfarsitul lunii, am vrut sa stiu daca pot sari peste adunarea generala care trebuie convocata cu minimum 7 zile inaite si daca pot obtine aprobarea asociatiei pe baza de semnaturi in tabel nominal. Daca acesti oameni nu pot sau nu au chef sa vina la adunare, eu trebuie sa fac o reconvocare si nu mai am timp. Totul e motivat de criza de timp si nu de altceva.
Art. 25 pct 3 spune:"In situatii exceptionale, hotararile pot fi luate prin acordul scris al majoritatii proprietarilor unei scari sau unui bloc, membri ai asociatiei de proprietari, pentru probleme care ii vizeaza direct, pe baza de tabel nominal".
Nu se mentioneaza in lege care sunt aceste situatii exceptionale si nici nu sunt definite. Juristul de la FALT mi-a spus ca aceste situatii se refera la probleme grave cum ar incendii, cutremure, explozii, etc. In plus deconectarea si montarea unei centrale de apartament ma priveste pe mine in mod direct si nu inteleg de ce am nevoie de aprobarea celor de la scara vecina care nu sunt afectati nicicum de acest lucru.
Doresc sa ma deconectez de la reteaua de energie termica si sa-mi montez o centrala de apartament. Am nevoie de acordul asociatiei de proprietari in acest sens. Pot obtine acest acord facand uz de art 25 pct 3 unde se vorbeste de situatii exceptionale sau nu? Poate cineva sa-mi spuna care sunt aceste situatii exceptionale? Eu consider ca sunt intr-o situatie exceptionala din cauza ca mai am doar cateva zile in care mai pot depune cererea de deconectare iar respectarea procedurii de convocare dureaza foarte mult si daca nu se aduna majoritatea membrilor nici nu-mi mai ramane timp pt reconvocare.
Va multumesc.