avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Situatiile exceptionale din legea 230/2007 privind ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Situatiile exceptionale din legea 230/2007 privind asociatiile de proprietari

Buna ziua!

Doresc sa ma deconectez de la reteaua de energie termica si sa-mi montez o centrala de apartament. Am nevoie de acordul asociatiei de proprietari in acest sens. Pot obtine acest acord facand uz de art 25 pct 3 unde se vorbeste de situatii exceptionale sau nu? Poate cineva sa-mi spuna care sunt aceste situatii exceptionale? Eu consider ca sunt intr-o situatie exceptionala din cauza ca mai am doar cateva zile in care mai pot depune cererea de deconectare iar respectarea procedurii de convocare dureaza foarte mult si daca nu se aduna majoritatea membrilor nici nu-mi mai ramane timp pt reconvocare.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:39, 31 Octombrie 2013
Ca sa va deconectati de la reteua de energie termica aveti nevoie de acordul vecinilor de pe orizontala si verticala , nu aveti nevoie de acordul tuturor vecinilor din bloc , care cerere va fi luata in considerare si de asociatie daca sant de acord cei cu care va invecinati direct.
in afara de vecinii direct implicati..trebuie si ceilalti vecini care sunt racordati,deoarece afecteaza buna functionare a retelei
mai trebuie si documentatia si masurile luate pt a preveni dezechilibrarea hidraulica a retelei
proprietaru a scris:

in afara de vecinii direct implicati..trebuie si ceilalti vecini care sunt racordati,deoarece afecteaza buna functionare a reteleimai trebuie si documentatia si masurile luate pt a preveni dezechilibrarea hidraulica a retelei
tare sint curios ce stit dvs despre echilibrarea hidraulica a instalatiilor prin debransarea unui apartament. prin aceasta operatiune, "dezechilibrarea" la care faceti referire ofera un plus termic agentului termic (ce-i drept, minor la un bloc mai mare si mai mare la unul mai mic). acesta este doar un tertip al anrsc si parlamentului pentru a minimiza pe cit posibil migratia consumatorilor de la incalzirea centralizata la cea locala, prin centrale termice individuale.

@ben
cei de la radet, in anuntul pus la registratura, solicita celor care vor debransare "acordul asociatiei de proprietari pentru debransare concretizat printr-o DECIZIE A ADUNARII GENERALE" acesta inseamna ori convocarea AG de catre solicitant (cu tot balamucul de rigoare), ori sa mearga din usa in usa si sa ia semnaturi de la fiecare proprietar-membru al asociatiei respective, astfel incit sa depaseasca acel procent de 50%+1 dintre proprietarii membri ai AP cu pricina
Acordul asociatiei de proprietari se materializeaza pe acea cerere de deconectare printr-o semnatura a presedintelui asociatiei si stampila acestuia, precum si semnaturile vecinilor direct afectati. Atat si nimic mai mult!
Nu va faceti griji cu AG.
Daca presedintele asociatiei se leaga de expresia "AG", atunci sigur nu vrea sa va dea acordul si o s-o talalaiti mult si bine cu convocarea unei AG de la care va puteti astepta la orice.
Daca vrea sa va semneze, o face pe loc si fara prea multa tevatura.

Nu va puteti lega de situatiile speciale din legea 230/2007 intrucat acelea se refera la nevoile comunitatii, nu ale unui singur proprietar, care altfel, pentru rezolvarea acestei probleme specifice are conditii clare de rezolvare in legea 325/2006, anume conditiile in care este posibila o deconectare de la sistemul de incalzire.
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2011
elga50, moderator
Ca sa ma deconectez mi se cer urmatoarele:
1. hotarare a adunarii generale
2. acordul vecinilor cu pereti comuni
3. proiect de redimensionare a instalatiei termice
Intrucat trebuie sa depun aceste documente pana la sfarsitul lunii, am vrut sa stiu daca pot sari peste adunarea generala care trebuie convocata cu minimum 7 zile inaite si daca pot obtine aprobarea asociatiei pe baza de semnaturi in tabel nominal. Daca acesti oameni nu pot sau nu au chef sa vina la adunare, eu trebuie sa fac o reconvocare si nu mai am timp. Totul e motivat de criza de timp si nu de altceva.
Art. 25 pct 3 spune:"In situatii exceptionale, hotararile pot fi luate prin acordul scris al majoritatii proprietarilor unei scari sau unui bloc, membri ai asociatiei de proprietari, pentru probleme care ii vizeaza direct, pe baza de tabel nominal".
Nu se mentioneaza in lege care sunt aceste situatii exceptionale si nici nu sunt definite. Juristul de la FALT mi-a spus ca aceste situatii se refera la probleme grave cum ar incendii, cutremure, explozii, etc. In plus deconectarea si montarea unei centrale de apartament ma priveste pe mine in mod direct si nu inteleg de ce am nevoie de aprobarea celor de la scara vecina care nu sunt afectati nicicum de acest lucru.

Alte discuții în legătură

Debransare/deconectare cet hajnyci hajnyci Buna ziua, Sper sa gasesc o solutie cu ajurotul Dvs in problema urmatore: Dorim sa facem debransare/deconectare la CET pentru a ne monta centrala proprie. ... (vezi toată discuția)
Tabel nominal de vot ameliee ameliee Buna seara, Va rog frumos sa imi spuneti cu se intocmeste un tabel nominal pe baza caruia se voteaza presedintele ( in cazul in care sunt propuse mai multe ... (vezi toată discuția)
Debransare dalkia ploiesti alexmd alexmd Buna ziua, Inca de anul trecut am inceput demersurile pentru debransarea de la sistemul centralizat de incalzire Dalkia - Ploiesti. In urma primei cereri ... (vezi toată discuția)