avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare/deconectare CET
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare/deconectare CET

Buna ziua,
Sper sa gasesc o solutie cu ajurotul Dvs in problema urmatore:
Dorim sa facem debransare/deconectare la CET pentru a ne monta centrala proprie. Am depus, pe data de 19 august o cerere catre CET in care solicitam sa faca deconectarea si vroiam sa depunem o cerere (pe data de 18 august) catre asociatie prin care aceasta sa isi dea acordul privind debransarea, insa doamna de la asociatie nu a primit-o, mai intai pe motiv ca nu are caiet de registru, ca sa dea nr. de inregistrare, dupa care ca trebuie odata cu cerera acordul vecinilor (m-am uitat in lege, dar nu scrie ca odata cu cerera trebuie depus si acordul vecinilor).
Avem un afis in bloc (o adresa de la CET catre asociatia noastra) ca nu se poate aproba debransarile la apartamente din 3 blocuri (unul dintre blocuri fiind al nostru) pentru ca inca nu a facut nici un apartament din aceste blocuri debransare.
Intrebarea mea este ca asociatia poate sa refuze debransarea? daca da pe ce motiv?
Mentionez ca am obtinut acordul de la2 vecini (mai sunt 2, dar unul dintre ei nu se stie unde domicilieaza, apartamantul fiind gol de multi ani, iar altul fiind spatii comerciale si nu stie nimeni exact la care firma ar trebui sa mergem pt acord).
Teava de gaze este trasa in bloc, un vecin si-a montat centrala fara acordul ascoiatiei.

Multumesc,
Hajnalka
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2011
hajnyci, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:33, 26 Noiembrie 2012
Procedura este urmatoarea:
1. Va interesati la furnizor daca va deconecteaza. In cazul dv. deja, inteleg ca, furnizorul a prevazut asemenea cereri si a pus un afis prin care va anunta ca in blocul dv. nu se vor face deconectari. De aici. incolo nu ati mai avea ce face, dar sa zicem ca nu va intereseaza afisul si nici nu intelegeti ce e cu el si urmati....

2. Faceti cererea pe care mentionati ca un fel de mic tabelas, la sfarsit, vecinii cu care va invecinati direct (jos, sus, stanga, dreapta) nume si loc de semnatura ...cum ca acestia sunt de acord cu deconectarea dv.

3 Cu cererea astfel semnata mergeti la presedintele asociatiei care sa va puna semnatura si stampila lui, in cazul in care, ca reprezentant al asociatiei de proprietari este de acord. Acesta se cheama acordul vecinilor si asociatiei.

4. Cu aceasta cerere va prezentati la furnizor care trebuie sa fie de acord cu aceasta deconectare, nu de alta dar el trebuie sa va si execute deconectarea, contra-cost. Acolo probabil ca se va cauta in calculator si se va constata ca ati fi primul care s-ar deconecta din scara dv. si astfel veti fi refuzat.

In concluzie ati face atata efort ca sa ajungeti la concluzia ca ar fi trebuit sa credeti in afisul pus la blocul dv.

Totusi, in practica lucrurile pot merge si in favoarea dv., asa ca merita sa incercati.
Multumesc mult.
Are dreptul asociatia confom vreunui act normativ sa nu isi de acordul?
Am tot cautat dar nu am gasit nimici referitor la acest lucru.
Nu va suparati va corectez putin la pct. 3.ascociatia isi da acordul prin hotarare AGA, nu prin semnatura "de acord"

Multumesc,
Hajnalka

Aveti dreptate!. in practica insa acordul se exprima asa cum v-am scris eu.

Dar....ati avea rabdare sa se convoace o adunare generala si v-ati astepta la un rezultat pozitiv? Daca da, atunci asteptati convocarea unei AG special pentru dv. cu convocare si reconvocare.... si apoi majoritatea sa se pronunte pentru, ca in final presedintele sa va puna stampila si semnatura.
La furnizor nu se duce PV al AG, ci cererea semnata si stampilata.

Daca se cere acordul asociatiei se presupune ca acesta ar putea fi si "negativ", deci insusi textul legii legitimeaza potentialul refuz al asociatiei. Chiar si vecinii va pot refuza, sunt nenumarate exemple....

Nu aici este piedica dv. dupa cum ne-ati povestit, ci la faptul ca nu s-au mai facut deconectari la dv. pe scara.
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2011
elga50, moderator
Asa este :-)
Multumesc mult,
Hajnalka
Buna ziua, nu stiu daca ma adresez corect aici la obiect....vreau sa imi montez centrala termica, m-am adresat unei firme care se ocupa si de debransare de la cet, cei de la firma mi-au spus ca daca asociatia de proprietari imi da acordul si platesc taxa de golire a tronsonului imi monteaza centrala....am sunat si la cet dar mi-a raspuns o doamna care spune ca cet-ul nu face debransare in sezon de iarna.... Este vreo lege care imi da dreptul sa imi montez centrala pe timp de iarna, daca achit aceasta taxa la asoc de proprietari?

multumesc si scuzati daca mesajul meu e intr-un loc gresit

Alte discuții în legătură

Asociatia refuza sa-mi ia in considerare montarea centralei termice lilianaG lilianaG la inceputul lui decembrie m-am deconectat de la sis. comun si am montat centrala proprie , desi am platit golirea si umplere inapoi a coloanei cei de la ... (vezi toată discuția)
Deconectarea de la sistemul centralizat de incalzire MARIA KISS MARIA KISS CE URMARI POATE AVEA UN LOCATAR DACA SE DEBRANSEAZA FARA APROBAREA CET DE LA SISTEMUL DE TERMOFICARE,INTRUCAT SISTEMUL DE APROBARE PREVEDE REECHILIBRAREA ... (vezi toată discuția)
Debransare radet 2012 ellen6a ellen6a Buna ziua. Sunt proprietara unui apartament situat intr-un bloc construit in anul 1986. Am fost la asociatia de locatari si am intrebat despre proiectul tehnic ... (vezi toată discuția)