avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatia refuza sa-mi ia in considerare montarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatia refuza sa-mi ia in considerare montarea centralei termice

la inceputul lui decembrie m-am deconectat de la sis. comun si am montat centrala proprie , desi am platit golirea si umplere inapoi a coloanei cei de la asociatie mi-au reprosat (dupa terminarea lucrarii evident) ca iarna nu se monteaza centrale si ca va trebui sa platesc in continuare caldura la comun
imi poate spune cineva daca se monteaza sau nu centrale iarna si daca difera conditiile de instalare fata de sezonul cald??? merci frumos!
(mentionez ca am acordul asociatiei si al vecinilor din luna sept)
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:20, 4 Ianuarie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
In legea 325/2006 serviciului public de alimentare cu energie termica se spune:
ART. 30
.........
(2) Deconectarea unui consumator de energie termica dintr-un condominiu se face cu respectarea următoarelor condiţii cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontala, cat şi pe verticala;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intentiei de realizare a unui sistem individual de încălzire;
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
(3) Debransarea unui utilizator de energie termica, altul decât cel de tip condominiu, se realizează cu anunţarea operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
(4) Deconectarile/debransarile prevăzute la alin. (1)-(3) nu se pot realiza în timpul sezonului de încălzire.
(5) Deconectarile/debransarile prevăzute la alin. (1)-(3) se efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de furnizor, în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării, după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea condiţiilor cumulative impuse.
(6) Cheltuielile de deconectare/debransare se suporta de către solicitant
.

Ati indeplinit conditia de la punctul 5?
debransarea a fost facuta de o firma autorizata in acest sens nu de catre furnizor
Aveti "incheierea" deconectarii avizata de furnizor? Poate furnizorul accepta deconectarile efectuate de alta firma, dar dv. trebuie sa obtineti acest aviz ca ati indeplinit toate conditiile de deconectare de la furnizor, aviz pe care il prezentati la asociatie ca sa va scoata de la plata caldurii.

Aceasta deconectare este similara cu cea care se face in cazul gazelor. Asociatia scoate persoanele de la plata acestei cote pe baza unui act oficial din partea furnizorului cu care are o relatie contractuala, conform carui act se atesta deconectarea.

Un acord al asociatiei sau al vecinilor sau un document al vreunei firme care face deconectarea nu tine loc de act oficial pentru ca asociatia sa opereze aceste modificari in repartizarea cotelor de intretinere.

Documentele oficiale se obtin de la furnizorii cu care asociatia are contract si se depun la dosarul de contracte ale asociatiei. Astfel, oricand, conducerea asociatiei poate demonstra oricui intreaba despre aceste deconectari, ca a fost o actiune legala.

In lipsa acestui document oficial, asociatia poate trece cu vederea, dar deconectarea poate fi contestata in instanta de catre oricine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare/deconectare cet hajnyci hajnyci Buna ziua, Sper sa gasesc o solutie cu ajurotul Dvs in problema urmatore: Dorim sa facem debransare/deconectare la CET pentru a ne monta centrala proprie. ... (vezi toată discuția)
Furnizorul si asociatia de locatari ContSters205948 ContSters205948 NU mai inteleg legile astea din ROMANIA. NU am posibilitatea sa platesc din luna noiembrie cind se ... (vezi toată discuția)
Instalare centrala de apartament popmircea81 popmircea81 Buna Am cumparat in septembrie 2011 un apartament intr-un bloc care nu era bransat la reteaua de gaze Eon. Apartamentul meu este la ultimul etaj al ... (vezi toată discuția)