avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... furnizorul si asociatia de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

furnizorul si asociatia de locatari

NU mai inteleg legile astea din ROMANIA.
NU am posibilitatea sa platesc din luna noiembrie cind se da caldura,salarii mici,ASOCIATIA se opune sa imi dea aprobare sa ma debransez sa ii dovedesc sursa de incalzire si semnaturile vecinilor.IN situatia asta pot sa anunt furnizorul in scris pe propria mea raspundere sa imi dea voie sa ma debransez imi iau un angajament scris nu am posibilitatea sa ii platesc caldura ii platesc tevile din casa prin care trece caldura.NICI dator nu vreau sa ii ramin si ASOCIATIA sa ma dea in judecata. TREBUIE sa inteleaga furnizorul situatia mea.CUM procedez in final.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:37, 28 August 2011
Daca doriti sa va deconectati de la caldura trebuie sa indepliniti 3 conditii, conform Legii 325/2006:
- sa aveti acordul vecinilor direct invecinati
- sa aveti avizul asociatiei de proprietari (fara de care chiar daca va deconectati nu vi se va recunoaste aceasta si veti fi pus in continuare sa platiti caldura);
- sa aveti avizul furnizorului care sa va si deconecteze in final.
In ultimul an nu s-au mai permis deconectari decat daca in acel bloc mai exista apartamente deconectate si daca cei care solicita deconectarea pot dovedi ca au alta sursa de incalzire.

Daca asociatia nu va da avizul, ma tem ca nu puteti sa va deconectati. Deobicei problemele mari de deconectare sunt la furnizor.
nu stiu cum este in alte parti, dar furnizorul galatean stabileste
[ link extern ]
Debransarea de la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic ,se realizeaza conform norme in vigoare,L nr 325/14.06.2006

ART. 30
(1) Debransarea total a instalaiilor interioare de incalzire si/sau pentru apa calda menajera ale unui utilizator tip condominiu se va face in urmatoarele condiii cumulative:
a) acordul scris al asociaiei de proprietari, exprimat prin hotrrea adunarii generale;
b) anunarea operatorului care are si calitatea de furnizor si a autoritii administraiei publice locale cu 30 de zile inainte de debransare.
(2) Deconectarea unui consumator de energie termica dintr-un condominiu se face cu respectarea urmatoarelor conditii cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atat pe orizontala, cat si pe verticala;
b) acordul scris al asociatiei de proprietari, exprimat prin hotararea adunarii generale, asupra intentiei de realizare a unui sistem individual de incalzire;
c) anunarea, in scris, a operatorului care are si calitatea de furnizor, cu cel puin 30 de zile inainte.
(3) Debransarea unui utilizator de energie termica, altul dect cel de tip condominiu, se realizeaza cu anuntarea operatorului care are si calitatea de furnizor, cu cel puin 30 de zile inainte.
(4) Deconectarile/debransarile prevazute la alin. (1)-(3) nu se pot realiza in timpul sezonului de incalzire.
(5) Deconectarile/debransarile prevazute la alin. (1)-(3) se efectueaza numai de catre operatorul care are si calitatea de furnizor, in termen de maximum 45 de zile de la data solicitarii, dupa verificarea documentelor care dovedesc indeplinirea conditiilor cumulative impuse.
(6) Cheltuielile de deconectare/debransare se suporta de catre solicitant.
Ultima modificare: Duminică, 28 August 2011
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare fara acord vecin rau intentionat adelai adelai Buna ziua ,va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care o am cu 2 vecini rauvoitori! Pe scurt va expun situatia cum a decurs: Anul trecut am inaintat cererea ... (vezi toată discuția)
Debransare ContSters167676 ContSters167676 Pot sa ma debransez de la sistemul centralizat de incalzire numai cu acceptul de la asociatia de proprietari? (vezi toată discuția)
Ce se poate face? alejandra alejandra buna ziua,as dori sa stiu ce pot face in cazul in care doresc sa ma debransez de la sistemul de incalzire centrala al \"termica\" si sa-mi montez centrala ... (vezi toată discuția)