avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... debransare fara acord vecin rau intentionat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

debransare fara acord vecin rau intentionat

Buna ziua ,va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care o am cu 2 vecini rauvoitori!
Pe scurt va expun situatia cum a decurs:
Anul trecut am inaintat cererea pt aceesul la gaze ,am obtinut aprobarea de la asociatie pt contorizare automata si de la toti vecinii de pe scara(actele erau solicitate de distrigaz pt a trage conducta pe casa scarii,bineinteles ca am obtinut accesul pt 2 focuri CT si aragaz,apoi s-a incheiat ctr cu distrgazul pt furnizare de gaze,am inceput lucrarile singura ,nu a vrut nimeni sa participe si am facut executia pana la etajul meu.Dupa ce am terminat toate lucrarile cu toate actele,avize si autorizatii am inceput actele pt debransare,acum apare problema ca un vecin de deasupra nu a vrut sa imi semneze tabelul de debransare (desi pe cel de gaze l-a semnat stiind ca imi pun centrala de apartament),am obtinut totusi aprobarea de la asociatie si de la termoficare ,am procesul de dezmembrare semnat de termoficare.Vecinii acuza pe dna de la asociatie ca o sa dea asociatia in judecata sa anuleze debransarea pt ca nu mi-a semnat el (cel de la etajul superior,fiind sustinut de" seful de scara -care se crede un fel de Dzeu si care tinea blocul in frig pana la 01 noiembrie ca asa vrea el,fara sa intrebe pe nimeni -eu am avut discutii pe tema asta cu el si de aici...ura si invidie...?nu inteleg...Va rog se poate asa ceva , e dreptul meu de proprietar sa imi aleg ce sursa de caldura vreau,nu ma adus nici un prejudiciu vecinului de sus,nu am taiat tevile care trec prin apartamentul meu,are caldura de la termoficare ,nu inteleg ,se poate anula debransarea? Intr-adevar nu am avut semnatura lui si cf hot locale care e abuziva zicea ca nu ma pot debransa daca nu s-au debransat 50%,deci eu am fost prima,dar pana cand sa stau sa sufar dupa rau platnici ? Puteti sa imi raspundeti daca poate sa anuleze debransarea mea?Va multumesc!
In conditiile in care vecinul sesiseaza furnizorul de utilitati de lipsa acordului sau,exista posibilitatea sa fie apreciat ca nu intruniti toate conditiile imperios prevazute,astfel incat sa fie respinsa cererea dvs de debransare de la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic
Daca aveti avizul furnizorului, mergeti mai departe si nu va impiedicati de "un ciot". Lasati sa va dea in judecata. Acolo, in instanta va trebui sa spuna de ce nu este de acord cu deconectarea dv. Nu cred sa aiba argumente de luat in seama, ba dimpotriva, va pierde procesul cu succes.

"Capra vecinului care trebuie sa moara" functioneaza cu succes la noi.
Dar eu am incheiat cu debransarea -semnata de termoficare -de 7 luni,dar acum ei continua cu sesizari la politia locala sa ma prezint sa arat documentatia ,eu am toate actele in regula,m-am saturat de oameni rai si invidiosi!
Buna ziua, sunt si eu in situatia dvs, un vecin nu este de acord cu debransarea si montarea unei CT. puteti sa-mi spuneti pe ce baza legala societatea de termoficare si-a dat acordul, ptr. ca eu nu reusesc sa-l obtin?
Va multumesc!
In Legea 325/2006 avem conditiile de deconectare de la reteaua de incalzire centralizata, astfel:
(2) Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu se face cu respectarea următoarelor condiţii cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontală, cât şi pe verticală;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intenţiei de realizare a unui sistem individual de încălzire;
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
.....................
(4) Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)–(3) nu se pot realiza în timpul sezonului de încălzire.
(5) Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)–(3) se efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de furnizor, în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării, după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea condiţiilor cumulative impuse.
(6) Cheltuielile de deconectare/debranşare se suportă de către solicitant.


La dv. se numeste deconectare si cele de sus, din pacate, sunt conditiile impuse.

Si mai este o conditie impusa prin HCL a consiliului local din localitati (nu stiu daca in toate) ca in condominiile in care nu exista deconectari anterioare sa nu se permita deconectarea de catre furnizorul de agent termic, incepand cu cativa ani in urma.
Cu alte cuvinte, daca pe scara dv. nu aveti deconectari anterioare, chiar daca ati indeplini conditiile cu vecinii si asociatia, furnizorul nu v-ar deconecta sau, oricum, nu v-ar aviza deconectarea.
Asta fiind o masura de limitare a numarului de deconectari care sa destabilizeze si sa faca ineficient sistemul centralizat de furnizare a agentului termic.
Ultima modificare: Marți, 10 Decembrie 2013
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Buna seara. am cumparat de curand un apartament in ploiesti si ... t.nicoleta t.nicoleta Debransare / acord vecini. Am cumparat de curand un apartament in Ploiesti si doresc debransarea lui de la sistemul de termoficare si montarea unei centrale ... (vezi toată discuția)
Debransare termoficare giulyilia giulyilia Buna seara, Locuiesc in Craiova,suntem o familie care dorim sa ne debransam de la Regia de Termoficare pentru montarea unei centrale termice pe gaz.Mentionez ... (vezi toată discuția)
Instalare centrala de apartament popmircea81 popmircea81 Buna Am cumparat in septembrie 2011 un apartament intr-un bloc care nu era bransat la reteaua de gaze Eon. Apartamentul meu este la ultimul etaj al ... (vezi toată discuția)