In Legea 325/2006 avem conditiile de deconectare de la reteaua de incalzire centralizata, astfel:
(2) Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu se face cu respectarea următoarelor condiţii cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontală, cât şi pe verticală;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intenţiei de realizare a unui sistem individual de încălzire;
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
.....................
(4) Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)–(3) nu se pot realiza în timpul sezonului de încălzire.
(5) Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)–(3) se efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de furnizor, în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării, după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea condiţiilor cumulative impuse.
(6) Cheltuielile de deconectare/debranşare se suportă de către solicitant.
La dv. se numeste deconectare si cele de sus, din pacate, sunt conditiile impuse.
Si mai este o conditie impusa prin HCL a consiliului local din localitati (nu stiu daca in toate) ca in condominiile in care nu exista deconectari anterioare sa nu se permita deconectarea de catre furnizorul de agent termic, incepand cu cativa ani in urma.
Cu alte cuvinte, daca pe scara dv. nu aveti deconectari anterioare, chiar daca ati indeplini conditiile cu vecinii si asociatia, furnizorul nu v-ar deconecta sau, oricum, nu v-ar aviza deconectarea.
Asta fiind o masura de limitare a numarului de deconectari care sa destabilizeze si sa faca ineficient sistemul centralizat de furnizare a agentului termic.