avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... debransare fara acord vecin rau intentionat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

debransare fara acord vecin rau intentionat

Buna ziua ,va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care o am cu 2 vecini rauvoitori!
Pe scurt va expun situatia cum a decurs:
Anul trecut am inaintat cererea pt aceesul la gaze ,am obtinut aprobarea de la asociatie pt contorizare automata si de la toti vecinii de pe scara(actele erau solicitate de distrigaz pt a trage conducta pe casa scarii,bineinteles ca am obtinut accesul pt 2 focuri CT si aragaz,apoi s-a incheiat ctr cu distrgazul pt furnizare de gaze,am inceput lucrarile singura ,nu a vrut nimeni sa participe si am facut executia pana la etajul meu.Dupa ce am terminat toate lucrarile cu toate actele,avize si autorizatii am inceput actele pt debransare,acum apare problema ca un vecin de deasupra nu a vrut sa imi semneze tabelul de debransare (desi pe cel de gaze l-a semnat stiind ca imi pun centrala de apartament),am obtinut totusi aprobarea de la asociatie si de la termoficare ,am procesul de dezmembrare semnat de termoficare.Vecinii acuza pe dna de la asociatie ca o sa dea asociatia in judecata sa anuleze debransarea pt ca nu mi-a semnat el (cel de la etajul superior,fiind sustinut de" seful de scara -care se crede un fel de Dzeu si care tinea blocul in frig pana la 01 noiembrie ca asa vrea el,fara sa intrebe pe nimeni -eu am avut discutii pe tema asta cu el si de aici...ura si invidie...?nu inteleg...Va rog se poate asa ceva , e dreptul meu de proprietar sa imi aleg ce sursa de caldura vreau,nu ma adus nici un prejudiciu vecinului de sus,nu am taiat tevile care trec prin apartamentul meu,are caldura de la termoficare ,nu inteleg ,se poate anula debransarea? Intr-adevar nu am avut semnatura lui si cf hot locale care e abuziva zicea ca nu ma pot debransa daca nu s-au debransat 50%,deci eu am fost prima,dar pana cand sa stau sa sufar dupa rau platnici ? Puteti sa imi raspundeti daca poate sa anuleze debransarea mea?Va multumesc!
Buna ziua, doresc montarea unei CT , intr-un bloc in care mai sunt montate si altele.Unul dintre vecinii cu pereti comuni nu este de acord cu acest lucru, cu montarea CT si debransarea de la sistemul centralizat de caldura si apa calda.Am acordul asociatiei de proprietari si al celerlalti 3 vecini.
Distribuitorul local de agent termic refuza sa-si de-a acordul ptr.debransare.
Asociatia de locatari inregistreaza debite restante catre furnizorul de agent termic, iar in momentul de fata este sistata caldura in bloc.
Care sunt modalitatile legale ptr. a realiza debransarea?
Este normal ca din cauza unui rau platnic,sau mai multi si a unui vecin rauvoitor sa locuiesc in frig?
Pentru ca aveti in mare parte conditiile indeplinite, incercati in primavara din nou. Fiti perseverent!
Ati putea sa-l dati in judecata pe vecinul rau-voitor pentru obligatia de a face, adica de a fi obligat de instanta, in lipsa unor argumente solide pentru care nu este de acord cu deconectarea dv., sa va dea acordul sau sa fiti scutit de acordul lui.
De ce nu va aresati unei societati care sa va proiecteze si execute numai instalatia de gaze a.i. sa va monteze 2 focuri din care unul dedicat pentru centrala ?. Centralala termica se poate cumpara de la un magazin de profil, o aduc ei acasa daca o platiti, transportul este gratuit, a ajuns cumpararea unei centrale ca o comanda de pizza, primesti si bonus. Nici ofertele de centrale de pe internet nu sunt de lasat, marfa vine cu curierul rapid, platesti ramburs.

Trasee din polipropilena prin casa si calorifere va monteaza un baiat care se pricepe , nu e mare lucru. Atunci cand se pune instalatia de gaz in functiune sa aveti centrala pe pozitie. Centrala o pune in functiune cineva autorizat ca sa nu pierdeti garantia.

Debransarea ?. Vorbiti cu un nene cu un flex si un aparat de sudura, va costa 2 bidoane de bere.
Ca sa nu locuiti in frig - ca tot ati zis ca blocul este debransat de la sistemul centralizat, va sfatuiesc sa procedati cu mare repeziciune la deconectarea caloriferelor si montarea CT, chit ca o sa contribuiti din belsug si la incalzirea peretilor vecinilor dvs., inclusiv a celui carcotas.
La primavara continuati ceea ce ati inceput in privinta legalitatii, daca tot va doare acest lucru...
Succes!
Bună seara,
Eu am următoarea problemă : pt a mă branșa la gaz am avut nevoie de semnătura prin notar a vecinei că este de acord să mă "înțep" la ea(menționez că stau la casă). Acum, după 5 ani, ea amenință că nu mai e de acord cu asta și că îmi taie gazul. Poate oare să facă asta, cu sau fără a apela la eon gaz?
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2024
Casa70, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. am cumparat de curand un apartament in ploiesti si ... t.nicoleta t.nicoleta Debransare / acord vecini. Am cumparat de curand un apartament in Ploiesti si doresc debransarea lui de la sistemul de termoficare si montarea unei centrale ... (vezi toată discuția)
Debransare termoficare giulyilia giulyilia Buna seara, Locuiesc in Craiova,suntem o familie care dorim sa ne debransam de la Regia de Termoficare pentru montarea unei centrale termice pe gaz.Mentionez ... (vezi toată discuția)
Instalare centrala de apartament popmircea81 popmircea81 Buna Am cumparat in septembrie 2011 un apartament intr-un bloc care nu era bransat la reteaua de gaze Eon. Apartamentul meu este la ultimul etaj al ... (vezi toată discuția)